עזיבת דירה שכורה

  • ביטול חוזה שכירות בשל שכן אלים
    אני | 02/07/2009 08:54

    שלום, אנו שוכרים בית מזה כ4 שנים ,הודענו ובעל הבית כי אנו מעוניינים להמשיך לעוד שנה העיניין הוא שהשכן הצמוד (בית פרטי) מגלה כלפינו סימני אלימות עד כדי איומים ורעש בשעות לא שגרתיות, הזמנו גם משטרה בעבר, בעל הבית הבטיח שיסדר אתו את העיניין אך מסתבר שזה לא ממש קורה ולכן החלטנו לעזוב יש לנו תינוק וזה עד כדי כך שאינני יכולה לצאת לגינה שמא אני "אאעצבן" את השכן ותהיה תקרית. עדיין לא חתמנו על חוזה חדש אך כבר הודענו לבעל הבית וכן נהיה חייבים קצת זמן בשביל למצוא בית, מה עושים במצב כזה? האם החוזה הקיים מסתיים בסוף יולי ואין מצב שנמצא בית עד אז. תודה רבה עזרתם לי המון בעבר.

    • עזיבת דירה שכורה
      עו"ד צורי דוד | 06/07/2009 13:27

      בעל הבית אינו אחראי בגין השכנים. לכם כשוכרים יש את כל הזכויות כמחזיקים בנכס לבצע כל פעולה ע"פ דין כנגד השכן המטריד, כולל תביעה נזיקית בגין המטרד. לגבי סיום השכירות אליכם להגיע להבנה עם בעל הבית. הוא מחוייב רק לפי החוזה וכל שינוי מתנאי החוזה נתון למו"מ.