ליקויים במושכר- אי התאמה-סיום החוזה לפני המועד

  • שכירות לא תקינה
    משה | 30/06/2009 08:42

    שלום רב, אני שוכר דירה עם שותף בתלאביב בלופט גדול בעל 2 קומות. בטאבו כתוב שיש קומה אחת בבית והבעיה היא שהקומה השניה עשויה עץ עם תמיכות עץ ובפועל גם פתוחה למחייה.אני חושש שהיא תיפול לנו על הראש ובמקרה הטוב תפצע אותנו קשה.בנוסף הבית לוקה בחוסר הגיינה עקב התפוצצות ביוב בדירה ונזילות מהקירות עקב הביוב שהתפוצץ בקירות הבניין.הדירה הייתה חנות בעבר ועדיין נשארה באותה אוירה,אנו חושבים שתנאי המחייה אינם נאותים ואנו מנסים לסיים את החוזה מול המשכיר אך הוא לא מוכן ולחלופין אף שוכר לא מעוניין בדירה זו.האם קיימת אפשרות ריאלית עבורינו לעבור משם בשלום?

    • ליקויים במושכר- אי התאמה-סיום החוזה לפני המועד
      עו"ד חרמון רוני | 30/06/2009 12:32

      עפ"י הדין המשכיר חייב לתקן תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה מהשוכר לתקן במושכר כל דבר השולל או מגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם ולפי המקובל בנסיבות.מתיאורך עולה, כי מדובר באי התאמה של הדירה מבחינת איכותה ושעליה לא ידעת בזמן כריתת החוזה וכי הודעת על כך למשכיר, אך הוא מסרב לתקן. במקרה כזה את רשאית לתקן את הפגמים ולדרוש מהמשכיר הוצאות סבירות, או להפחית את דמי השכירות. במקרה ובו ניתן להסיק כי נמנע ממך השימוש בדירה בגלל סיבות הקשורות בדירה את רשאית לבטל החוזה במתן הודעה למשכיר או להיות פטורה מדמי שכירות עבור התקופה שנמנע ממך השימוש בדירה.