פינוי מושכר

  • הפרת פסק דין
    אלמונית | 26/06/2009 19:01

    שבת שלום, אנחנו משכירים דירה לדיירת כבר 8 שנים, ולאחר הפרת החוזה ואי תשלום שכר דירה במשך 8 חודשים, פנינו לבית משפט ובדיון נקבע כי על הדיירת לשלם לנו את הסכום הנדרש כחודש ימים מיום הדיון. היום האחרון לתשלום הוא 27.06.09. התאריך יוצא יום שבת. ההסכם היה שהיא מעבירה את הכסף לעורך דינה והוא מעביר את זה לעורך הדין שלנו. הכסף לא הועבר עדין ומאחר שהיום האחרון לתשלום הוא יום שבת האם הגשת הכסף ביום ראשון נחשב איחור/ הפרת הפסק דין? מה קורה במידה והדיירת לא משלמת את הסכום הנדרש כפי שצויין בפסק דין? האם זה פסק דין להוציא אותה מהדירה? מהם התהליכים לכך?

    • פינוי מושכר
      עו"ד צורי דוד | 29/06/2009 13:17

      לאחר קבלת פסה"ד יש לפנות לביצועו בהוצל"פ. שם יש תהליך שלוקח עוד לא מעט זמן, עד שמבוצע פינוי בכוח של השוכרים.

      • בהמשך להפרת פסק דין
        אלומונית | 30/06/2009 00:01

        האם ייתכן כי כאשר נגיע לבית המשפט, הדיירת תספר סיפור ובית המשפט יקבל את זה. ולא יהיה צו פינוי.

        • פינוי שוכרים
          עו"ד צורי דוד | 01/07/2009 18:09

          לאחר שיש בידייך פסק דין לפינוי השוכרים, אינך נדרשת לשוב לביהמ"ש, אלא לפתוח הליך לביצוע פסק הדין בהוצאה לפועל. ההליך הוא ביצוע פסק דין ובו אין לחייבים לפי פסק הדין אפשרות לפתוח את הנושא מחדש לדיון. לשכת ההוצל"פ תוציא לשוכרים אזהרה ואם הם לא יצייתו לאזהרה אז ההוצאה לפועל תבצע את פינוי השוכרים בכוח ותמסור לידייך את הדירה ריקה.