התיישנות חוב למשכיר

  • התיישנות חוב למשכיר
    יונה | 04/06/2009 12:47

    היי, אני שוכרת דירה כבר שנה שנייה, ולפני כמה חודשים היה תיקון שבהתחלה בעל הדירה שילם כי לא ידענו מי אשם בזה, אבל אחר כך הסתבר שלא היה צורך לתקן, או יותר נכון שאני הייתי צריכה לשלם ולא הוא. בחידוש של החוזה, של האופציה, הבעלים לא אמר לי כלום. עכשיו אחרי חודשיים מחידוש החוזה הוא דורש את הכסף על התיקון. האם הוא יכול לדרוש עכשיו? זה לא נחשב חוב ששייך לחוזה הקודם שהסתיים? זה לא התיישן? תודה

    • התיישנות חוב למשכיר
      עו"ד חרמון רוני | 08/06/2009 17:05

      שלום יונה משאלתך עולה, כי יש הודאת בעל דין (שלך) באשר לכך, שמימון התיקון ע"י בעל הבית לא הית מוצדק שכן את היית צריכה לשאת בתשלום זה. המשמעות היא שקיבלת משהו שלא היית אמורה לקבל עפ"י דין ולכן לבעל הבית עומדת הזכות להשבה (בשפה שלנו זה נקרא עשיית עושר ולא במשפט).לבעל הבית עומדת זכות (עילת תביעה) לדרוש את השבת הכסף למשך 7 שנים מיום הולדת העילה (מועד תשלום הכסף על ידו במקומך).