דיני חוזים - סיום חוזה

  • סיום חוזה שכירות לםני הזמן
    נירית | 20/05/2009 15:11

    שלום רב שמי נירית אני מתגוררת בדירה שכורה מזה שנתיים , החוזה שלנו עומד להסתיים ב15.08.09 לצערנו אנחנו רוצים לצאת מהדירה כבר ב15.06 מאחר ויש לי ילד נכה בבית ונקלענו למצב כזה מההוצאות על איבחונים ודברים נוספים שצריך ורוצים לחזור להורים לתקופה להתאזן בתחילת החודש כבר הודענו לדיירת שתפרסם מודעה ואם אפשר לרשום פינוי מיידי, היא היתה מאוד לא נחמדה בנוסף התעקשה על יום שיגיעו מס' דיירים לא הייתה לי בעיה בשעה שאני יכולה כי אני עובדת ונכנסה לוויכוח בשביל חצי שעה , השתמשה במילים לא יפות כמו תסבלו על זה וכדומה לבזוף הסתדרנו, עליי לציין שבבית יש בעיית יונים חמורה שלא עידכנו אותנו לגביה, בנוסף נכנס דייר מעלינו שמרעיש עד השעות הקטנות של הלילה ומפריע לילדי לישוןולתפקד למחרת בבוקר ליציאה לגן, בנוסף יש להם בעיה בדוד שכל חודש באופן קבוע נשרף ומקפיץ לנו תבית כבר המקרר התקלקל עקב זאת וגם המחשב ולא הצקנו לה אלא ספגנו את הטכנאי עלינן,בנוסף יש ברז במקלחת שביקשנו שיסדרו הם סירבו להביא אינסטלטור בטענה שבעלה יגיע לדסר מה לא קרה, השאלה שלי האם זו עילה להפרת חוזה, בנוסף החוזה סטנדרטי שנקנה בחנות ספרים שם יש להם 60 יום התראה לפנות אותנו , ולעומת זו לנו רשום שבמידה ורוצים לעזוב עלינו לשלם את תקופת השכירות, ואני שואלת מאחר שאני לא יודעת אם נוכל לעמוד בתשלומים חודש הבא האם יש אפשרות כלשהיא לצאת מהדירה ???????? אנא עזרתך נירית *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • דיני חוזים - סיום חוזה
      עו"ד יפת תומר | 21/05/2009 12:43

      נירית שלום, קודם כל, בהיבט האנושי יש לכם בעלת בית כנראה שאין לה רגישות יוצאת דופן . . שנית, הסכמים יש לכבד. שני הצדדים. דומה שבעלת הנכס שכחה את חובותיה אלה וניתן בהחלט להגיש כנגדה תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. יחד עם זאת, מדובר בתקופת זמן קצרה מאוד ולא בטוח שתספיקו למצות את כל ההליכים לפני המועד בו אתם רוצים להתפנות. אפשר לשקול להוציא לה מכתב התראה מסודר. אולי זה ישפיע על היכולת לסיים את העניין. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים

      • תודה על העזרה אבל מכתב התראה על מה?על העזיבה או...
        נירית | 21/05/2009 21:37

        או על האפשרות לתביעה אנחנו פשוט חסרי אונים וחייבים דרך להתפנות לפני הזמן מה שמכעיס זה גם שבחוזה האי דאגה רק לעצמה?

      • שאלה דחופה לגבי סיום חוזה שכירות לפני הזמן
        נירית | 24/05/2009 12:42

        שלום רב, רשמתי בשאלה הקודמת שלי את הבעיה שלנו, ורשמת לי שיש אפשרות לרשום מכתב התראה ורציתי עזרה לדעת איזה מכתב התראה לרשום האם לרשום לה שאני מתפנה ב.1.07 ולא משנה מה מאחר והמצב הכספי שלנו קשה ומחוזה ההתחשבות לתת לעצמה שמן התראה לפנות אותי ולי אין שום זמן התראה, רציתי לבדוק האם כדאי לגשת לעו"ד שינסח את המכתב קשה יותר או שפשוט עדיף לעשות את זה לבד אני חייבת להתפנות ב01.07 אין לי אפשרות להמשיך ?????? אנא עזרתך, גם יש אפשרות דרכיכים אני אשמח נירית