דיני חוזים - דמי ביטול הסכם

  • אי הצגת חוזה לפני רישום לקורס
    אלכס | 18/05/2009 13:17

    לפני מספר חודשים נרשמתי לקורס פסיכומטרי כאשר שילמתי סכום כסף לא קטן.לאחר פרק זמן של שלושה שיעורים(מתוך כ20 שיעורים) מתחילת לימודי הפסיכומטרי נודע שאין לי צורך להמשיך בלימודי הפסיכומטרי מכיוון שהתקבלתי למוסד שרציתי ללמוד בו גם ללא הפסיכומטרי הנוסף שרציתי לעשות.לכן התחלתי בתהליכי ביטול הקורס.ממשרדי החברה נאמר לי שעליי לשלם דמי ביטול בגובה של 40% מהכסף ששילמתי, דבר שהיה מוזר לי מכיוון ששנרשמתי לא ראיתי את הסעיף הזה בשום מקום ולא חתמתי על שום דבר שקשור בביטול קורס  והדמי ביטול הגבוהים שהם יכולים לדרוש.האם זה חוקי לדרוש  דמי ביטול כל כך גבוהים  מבלי להציג לי  מסמך לפני ההרשמה לקורס(מסמך שהייתי צריך לחתום עליו)  שבו רשומים כל הסעיפים בנוגע לביטול הקורס. חשוב להגיד שבדיעבד  במידה והייתי רואה סעיפים אשר  רשום בהם  בנוגע לדמי ביטול כל כך גבוהים כנראה שלא הייתי נרשם מלחתחילה תודה מראש,  אלכס.

    • דיני חוזים - דמי ביטול הסכם
      עו"ד יפת תומר | 19/05/2009 14:38

      אלכס שלום, גם לי נראה גבוה מידי. יחד עם זאת, אם ישנו הסכם מחייב עליו חתמת הרי שהוא מחייב. אם אין הסכם שכזה, הרי שהנושא אינו מוסדר וכדי להכריע בסוגיה אתה יכול לגשת בתביעה מתאימה לבית המשפט לתביעות קטנות. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים

      • תגובה..
        אלכס | 19/05/2009 15:35

        טוב אז כמו שהסברתי בהודעתי המקורית לא חתמתי על שום דבר שמחייב אותי לדמי ביטול או  בנוגע לגובה דמי הביטולאבל במהלך שיטותי באינטרנט נתקלתי במסמך הזה שהוספתי את כתובתו בקישורים בסעיף 8.עכשיו האם לא אמורים לידע  אותי על העניין הנ"ל לפני הרישום לקורס כי בתור בנ אדם פשוט מהרחוב אין לי שום ידע בחוקים.בכל אופן לא חתמתי על שום דבר.

        • קישור לחוק
          אלכס | 19/05/2009 15:41

          http://www.nevo.co.il/Law_html/law01/500_032.htm

          • דמי ביטול
            עו"ד יפת תומר | 21/05/2009 12:26

            אלכס שלום, מכל מלמדי השכלתי. תודה על ההפניה לחוק. לא הכרתי אותו. יחד עם זאת לפי לשון החוק דומה שהם פועלים בהתאם להוראותיו . . . צר לי. בקשר לחובת הגילוי, אתה יכול לטעון שלא פירטו בפניך אפשרויות אלה למרות החובה בחוק ומשום כך, לא ידעת וככל שהיית יודע היה בכך בכדי להשפיע על ההתקשרות. ניתן להגיש תביעה מתאימה בבית המשפט לתביעות קטנות בעילה מעין זו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום חוזים