דיני חוזים

  • פיצוי בגין צו מניעה זמני
    איגנציוס | 30/03/2009 10:17

    שלום לחברי הפורום ולעו"ד צורי דוד, לפני כשישה חודשים הגשתי לבית משפט בקשה למתן צו זמני במעמד צד אחד. בכפוף לערבות. קרה מה שקרה - הפסדתי במשפט. טרם הספיק הצד השני להגיש בקשה לחילוט הערבון - הגשתי אני בקשה להשבת הערבות - בית המשפט נעתר לבקשתי והשיב לי את הערבות. לצד שכנגד עומדות שתי אפשרויות: 1. בדרך הקלה ע"י תקנות סד"א. 2. בדרך הקשה ע"י תביעה נזיקית בגין רשלנות. שאלתי ובקשתי היא - האם ידועה למי מכם פסיקה חדשה בנושא? כל פסיקה אפילו לרעתי.

    • דיני חוזים
      עו"ד צורי דוד | 30/03/2009 15:00

      זה לא הפורום המתאים, אבל תקנות סד"א כבר לא יעזרו לו. עליו לנקוט בדרך של תביעה. האם לא התחשב השופט בקיומו של הצו הזמני בפסיקת ההוצאות ?

      • איגנציוס
        לעו"ד דוד צורי | 31/03/2009 14:05

        משכתי את הערבות אחרי 6 חודשים(לפי התקנות) - לשופט לא היה שום בעיה. (זה באמת מוזר). למה אתה חושב שהוא לא יכול להשתמש בתקנות? מה לגבי "התחייבות עצמית" ב-371ב לתקנות - בקדם משפט השופט העלה את הטיעון הזה. האם יש התייחסות למושג הזה בפסיקה החדשה לאור התיקון מ2001? - חפרתי ולא מצאתי! מהו הפורום המתאים לשאלות מסוג זה?