השבת מקדמה

  • השבה
    נחום | 29/03/2009 11:15

    שלום רב, אחיין שלי רצה לקנות דירה. הלכנו לביתו של המוכר והאחיין שלי חתם על זכרון דברים לרכישת הדירה. המוכר דרש כמקדמה על חשבון הדירה 45,000 ש"ח. לאחיין שלי לא היה אז הוצאתי שיק ע"ס 45,000 ש"ח למוכר. בסופו של יום העסקה התפוצצה ולא נחתם חוזה בין האחיין שלי למוכר, אבל השיק שלי נפרע על ידי המוכר (לפני פיצוץ העסקה) אני והאחיין שלי מסוכסכים והוא לא רוצה לתבוע את המוכר. האם יש לי איזו עילה לתבוע את המוכר או אולי את האחיין שלי?

    • השבת מקדמה
      עודד דרדיקמן | 29/03/2009 18:39

      שלום רב, בהנחה ונקבע בין הצדדים כי המקדמה תוחזר במידה והעסקה לא תצא אל הפועל יש מקום להגשת תביעה. אתה יכול לתבוע גם את המוכר וגם את אחיינך. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

      • ואם לא נקבע - אין לי עילת תביעה?  לת
        נחום | 30/03/2009 11:08

        • עילת השבה
          עודד דרדיקמן | 30/03/2009 12:24

          עצם העובדה כי לא נחתם חוזה וכי זכרון הדברים שותק לעניין השבת המקדמה אינה מלמדת כי לא עומדת לך זכות השבה. לאור העובדה כי המקדמה נתנה על מנת להבטיח את קיום העסקה אשר בסופו של יום לא יצאה אל הפועל עומדת לך הזכות לדרוש את הסכום חזרה. מה המוכר טוען? בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

          • טענת המוכר
            נחום | 31/03/2009 14:46

            המוכר מתחמק וטוען כי מאחר ואני לא צד בחוזה הוא לא חייב לי כלום