דיני חוזים - פייר והגון ?

  • סיום חוזה שכירות בתום התקופה...
    שגיא | 05/03/2009 17:40

    אני משכיר את דירתי לדייר עשינו חוזה סטנדרטי והוספנו שני סעיפים אחד שבמידה ורוצה למכור את הדירה זה יהיה בהתראה של 4 חודשים. שני לשוכר תיהיה אפשרות להעריך את החוזה לתקופה נוספת בהתראה של חודשיים מראש. אני מעונין לסיים את החוזה בתום התקופה של שנת השכירות. מבחינה חוקית שהשכור לא יתבע אותי האם אני רשאי לסיים את החוזה כמובן בהתראה של כ 3 חודשים. בחוזה לא מצוין כזה דבר ולא הוספנו גם כזה דבר. אני רוצה לחזור לגור בדירה ופשוט מאוד לסיים בתום השנה הראשונה את החוזה . ניראה לי שמכתב רשום והסבר מפורט זה פייר והגון. מחכה לשמוע דעתכם בנושא.

    • דיני חוזים - פייר והגון ?
      עו"ד צורי דוד | 06/03/2009 16:43

      חתמת עם השוכר על חוזה המעניק לו אופציה לשנה נוספת. כיום אתה לא רוצה לתת לו את האופציה שהתחייבת עליה בחוזה. למה אתה חושב שהודעה על כך הופכת את הדבר ל"פייר והגון" ? מכירת הדירה בהתראה של 4 חודשים אינה פוגעת בזכויות השוכר, היות והוא פשוט יקבל בעל בית חדש. הוא לא צריך לפנות את הדירה בגלל שאתה מוכר אותה. יתכן והשוכר לא ירצה לממש את האופציה ואז הוא יפנה את הדירה בתום תקופת השכירות ואתה תקבל למעשה את מבוקשך, אבל האופציה היא חלק מהזכויות שנתת לו והוא משלם תמורת הזכות הזאת בשכר הדירה.

      • בהמשך...
        שגיא | 06/03/2009 21:29

        זה שנתתי את הזכות להערכת החוזה לשנה נוספת זה לא אומר שגם אני רשאי לפני מועד סיום החוזה להודיעה בכל דרך מקובלת על זאת שאיני מעונין להמשיך את החוזה לשנה שניה.זה שיש לו את הזכות בהתראה של חודשיים זה לא מגביל אותי בכל הסיטואציה. זאת דעתי והוא יכול להבין את זה . ושילך לדרכו. אני רוצה לחזור לגור שם העלויות שאני מחזיק כיום יקרות לי ואני סתם ניכנס להוצאות מיותרות. אני לא חייב לנמק לא אבל עם זה מה שיגרום לו להבין אז סבבה. זאת דעתי ואני חושב שאני לא מפר שום סעיף בחוזה. תקן אותי עם אני טועה

        • דיני חוזים - אני מתקן
          עו"ד צורי דוד | 06/03/2009 21:39

          אני מתקן אותך, כי אתה טועה. ואני מתקן אותך, כי הטעות הזאת עלולה לעלות לך ביוקר במידה והוא יחליט לתבוע אותך. הזכות שנתת לו בחוזה לאופציה לשנה נוספת היא הסיבה שלא אסור למנוע ממנו לממש את האופציה הזו. זה דבר שהתחייבת עליו בחוזה בדיוק כמו שהתחייבת לתת לו מפתח לדירה ושתתן לו להשתמש בדירה למשך שנה. אולי בזמן עריכת החוזה לא הבנת את זה ככה, אבל מה לעשות ככה זה. אם הוא ירצה לממש את האופציה ואתה תמנע זאת ממנו והוא יחליט לתבוע אותך אתה קרוב לודאי תאלץ לשלם לו פיצויים שיכולים לכלול, את כל ההוצאות של מציאת דירה חלופית כולל העברה וכולל הפרש בשכ"ד לשנה וכן פיצויים בגין עוגמת נפש. אז כמו שאמרתי זה עלול לעלות לך ביוקר. זאת פשוט הפרת חוזה.

          • דבר אחרון...
            שגיא | 07/03/2009 01:37

            אני יכול לנסות לדבר איתו ולבקש מסיבות כאלה ואחרות שנסיים אתהחוזה ככה? דבר שני אני יכול לומר בכל זמן שאחפוץ שאני מוכר תדירה בהתראה של 4 חודשים לאחד מבני משפחתי מבליאפשרות להשכיר למגורים פרטיים? אשמח עם תענה לי על שני השאלות ונסיים את העינין.

            • תשובה
              עו"ד צורי דוד | 07/03/2009 02:09

              ודאי שאתה יכול לדבר איתו. מומלץ גם להקליט את השיחות עימו, כדי שאם בשלב כלשהו הוא יגיד שהוא מעוניין לעזוב את הדירה ולא לממש את האופציה, אז יהיה לך את זה מוקלט ותוכל לומר שהסתמכת על זה. לגבי המכירה, אם לא כתוב בחוזה במפורש שבמידה ואתה מתכוון למכור את הדירה אז הוא צריך לעזוב, אז הדרך בה נהוג לפרש את הסעיף היא, שהבעלים החדשיםפ יהיו מחוייבים לפי החוזה שאתה חתום עליו. ההודעה באה כביכול לאפשר לו, אם הוא אינו מעוניין שיתחלף לו בעל הבית, לעזוב, אבל הוא לא חייב. אגב, בד"כ יש בחוזים דרישה של כל הודעה או שינוי יעשו בכתב. אם זה המצב גם בחוזה שלך, אז מספיק שהוא לא הודיע לך בכתב במועד הנכון שיש בכוונתו לממש את האופציה והוא מפסיד אותה.

              • סבבה תודה
                שגיא | 07/03/2009 11:28

                אנסה לדבר איתו ולראות איך אפשר להגיעה להבנה