בדקתי מול

  • גג אסבסט לא תקין ביחידת דיור שאני משכיר
    סמואל | 03/03/2009 12:37

    היי, אני משכיר במושב יחידה מתוך 4 יחידות צמודות שנבנו שנה שעברה ואחרי שכבר נכנסנו 4 הדיירים (כל אחד לדירתו הצמודות ועם גג משותף), גילינו שכנראה הגג עשוי אסבסט וכי הגג שימש ללול בעבר (הוא דאג להסתיר אותו בתוך הדירה עם גבס כך שלא ידענו), עם הגשמים גם התגלה שיש סדקים בגג מה שאומר שהאסבסט לא תקין, הבעלים לא הביאו בזמנו מישהו לבדוק האם האסבסט מסוכן, אם האסבסט מסוכן אנחנו נחשפים באוויר לזה וזה גורם לסרטן! לאחר רדיפה אחריהם של כמעט חודש אמרו לי רשמית שהם לא יביאו מישהו ושאם לא טוב לנו אנחנו יכולים ללכת, אני מתאר לעצמי שזה נאמר רק לשם התנערות, האם יש חוק שמגן עלינו במצב כזה? למי אפשר לפנות? בחוזה הסטנדרטי שחתמנו רשום שכל תיקון יחוייב על ידי השוכר ויקוזז מהשכר דירה. אני משכיר כבר 4 חודשים, שילמתי מראש 6 עם חתימה החוזה וכבר מחודש שעבר הוא פודה לפי ההסכם צק' שכירות לחודשים 7-12, האם אני ושאר הדיירות יכולים לבטל את הצ'קים כהפרה של החוזה בעקבות אי הסכמתו לדאוג להביא אישור על תקינות המבנה? אנחנו מדברים פה על פגיעה בבריאות וסרטן. מה לעשות? תודה מראש.

    • בדקתי מול
      סמואל | 03/03/2009 13:27

      בדקתי מול המשרד לאיכות הסביבה והם לא מתערבים ולא יכולים לחייב אותו בבדיקה אלה במקרים שהגג שבור/מפורק/שרוף, פניתי למועצה האזורית של המושב וכנ"ל. אשמח לשמוע רעיונות ועדיף כאלה שלא יעלו לי כסף.. תודה

    • דיני חוזים - הטעיה
      עו"ד יפת תומר | 03/03/2009 16:32

      מבחינה משפטית טהורה מדובר בהטעייה ולפיכך הנך זכאי לדרוש את ביטול ההסכם. באופן מעשי, הודעה כזו יכולה להיתקל בהתנגדות בעל הבית ולגרור אתכם להליכים משפטיים. מדובר בעניין שאינו רק כספי כאמור אלא עם השלכות בריאותיות. לשקולכם באיזו דרך לפעול. בהצלחה.