דיני חוזים - הטעייה

  • חיוב כספי על שדרוג חינם
    יורם רצון | 17/02/2009 17:00

    בתאריך 26-8-06 הגיע לביתי נציג של חב פלאפון והציע לשדרג את הפלאפונים שלי לדור שני סירבתי מאחר והפלאפונים שברשותי סיפקו אותי{ דגם סמסונג 822} עלי לציין שאני משנת 1996אני מנוי בפלאפון,הנציג הפציר טען וחזר שהפלפונים הינם שידרוג- חינם-, ואיני רוכש אותם כי רק יחייבו אותי על מסלול ל 36 חודשים יותר זול מהמסלול שאני נמצא בו ולאחר שיכנוע הסכמתי. לחר שהנציג השאיר לי את הפלאפונים ולא השאיר העתק חוזה טען כי זה ישלח לי יותר מאוחר , לאחר חודשים רבים כשנה וחצי גיליתי שאני מחוייב על רכישה 110 שח כל חודש וכן מחוייב בדמי מנוי חודשים222.97 וכן מחוייב במסלול ל 36 חודשים ללא זיכוי זמן אוויר העסקה הגרועה ביותר שאפשר לקבל טענתי באזני נציגת חברת פלאפון שזה לא יתכן ובתשובה קיבלתי עותק חוזה שרק הדף השלישי חתום על ידי כאשר בדף הראשון מצויין שאני רוכש את המכשירים,טענתי ואני טוען שזה לא הדף הראשון שאני ראיתי בו היה רשום לפי מיטב זכרוני חינם או 0 על שלושת המכשירים,זאת ועוד לאחר פרק זמן המכשיר התקלקל לא נדלק הגעתי לתחנת השירות ושם החליפו לי את המכשירים מאחר ולא ניתן לתקן אותם בעיה מוכרת אמרו לי. לאחר שיחות עם חברת פלאפון סירבתי לשלם את החיובים עד שאקבל זיכוי על הסכומים שגבו ממני,בתשובה קיבלתי מכתב מעו"ד הדין של החברה התראה אשר יכול ותוגש לביצוע בהוצאה לפועל ללא הליך קודם על סך 4852 ש"ח אני חוזר וטוען שלא רכשתי מכשירים וכי אלה ניתנו בשדרוג חינם ושאני חש מרומה ופגוע.

    • דיני חוזים - הטעייה
      עו"ד יפת תומר | 19/02/2009 10:21

      אתה מתאר מקרה ברור של הטעיה. נסיבות מקרה זה מזכות אותך באפשרות להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי להורות על ביטול ההסכם. זה בהיבט העקרוני משפטי. כרגע השאלה היא שאלה של עלות מול תועלת. ניהול הליכים משפטיים הנו דבר שדורש משאבים ושיקול הדעת הוא שלך באופן מלא. בהצלחה.