דיני חוזים - ארנונה

  • חוזה שכירות-העברת חשבון ארנונה
    אפרת | 16/02/2009 16:27

    שלום, חתמתי חוזה שכירות לתקופה של שנה. אחרי חצי שנה, עזבתי ודאגתי לשוכר חדש, בהסכמתו המלאה של המשכיר. נחתם חוזה חדש בין המשכיר לשוכר שהבאתי. הארנונה נשארה על שמי גם בתקופה של השוכר החדש. נשארתי עם חוב גדול של ארנונה. המשכיר והשוכר החדש מסרבים לשלמו. שילמתי את החוב-כדי לא לגרום לעמלות וריביות מיותרות. המצב כרגע הוא שאני תובעת את המשכיר בתביעות קטנות. כיוון שאני רוצה את כספי בחזרה ושטר החוב שלי אצלו-הוא לא מוכן להחזיר לי אותו. 2 שאלות: מי היה אמור לדאוג להעברת השמות בארנונה מלכתחילה? האם יש חוק לזה? (לפי המאמר שצרפתי המשכיר היה צריך לדאוג להעברה) מי צריך לשלם את החוב?

    • דיני חוזים - ארנונה
      עו"ד יפת תומר | 17/02/2009 10:29

      את חשבון הארנונה סביר להניח שלפי ההסכם היה מחויב השוכר החדש לשלם. לא ברור לי מדוע לא תבעת אותו? גם לגבי העברת הארנונה על שם השוכר החדש הרי שיש לבחון את הוראות ההסכם בינכם. ככל שחובה זו הייתה מוטל על בעל הנכס הרי שתביעתך מבוססת. בהצלחה.

      • דיני חוזים-ארנונה
        אפרת | 17/02/2009 10:39

        תודה על תשובתך המהירה. העניין הוא כזה: אין לי שום אסמכתא לתבוע את השוכר החדש. על סמך מה? אין לי שום קשר אליו מבחינת הוכחות. החוזה החדש נחתם בינו לבין המשכיר-ואני לא מוזכרת בחוזה. לכן אני תובעת את המשכיר. לגבי העברת השם, לא מוזכר בחוזה מי מטפל בזה. ולא ידעתי שצריך להעביר את השם אחרי עזיבתי. אז מה אני יכולה לטעון במשפט? שלא ידעתי? השופט יאמין לי? המשכיר יכול להגיד שאני אשמה ואז החוב ייפול עלי.. לא?