הפרת חוזה ביחס ללימודים

  • הפרת חוזה לימודים
    גילה | 08/01/2008 21:28

    אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא. לפני מספר חודשים בעלי נרשם ללימודים הכשרה למבוגרים באחד ממכללות הלימוד המפורסמות בארצינו , הוא הוחתם על חוזה ונלקח תשלום. הוסבר לו שהלימודים יתחלקו ללימודי הכשרה שהוא בוחר וקורס מכינה שהוא חייב לעבור בנסוף., לאחר מספר שבועות הוא החל במכינה וכעבור שלושה חודשים הסתיימה המכינה , בנתיים עובר הזמן והקורס שאותו ביקש ללמוד אינו נפתח הדבר נמשך כבר למעלה מארבעה חודשים לערך שאנו רודפים אחרי המכללה על מנת לדעת את מועד פתיחת הקורס? באם יפתח קורס שכזה? הדבר אינו נענה אני מרגישה שפשוט מושכים אותנו באף והכסף עבור הלימודים ממשיך לרדת. כיצד אוכל לקבל את מלוא החזר התשלום ?שהרי קורס המכינה הוא קורס שחוייב בעלי לעבור ומבחינתי עם לא נפתח קורס כעבור זמן סביר זהו הפרת חוזה מבחינתם. האם הדבר נכון וכיצד עליי לפעול

    • הפרת חוזה ביחס ללימודים
      עו"ד טלי קסלר | 10/01/2008 23:27

      ראשית, צריך לקרוא בעיון את ההסכם עליו הוחתם בעלך ולראות אם יש שם התייחסות כלשהי לנושא. כעיקרון, אם אכן כך הובטח לו ועל סמך הבטחה זו הוא פנה למכללה, זו אכן הפרת הסכם המזכה אתכם בפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לכם (כולל ביטול יתרת התשלומים והחזר הסכומים שכבר שולמו). השאלה הגדולה היא האם תוכלו להוכיח את טענותיכם, אם תידרשו לכך בבית משפט.