באמת זכות גדולה היא לשבת בכלא

  • שיוויון זכויות
    חמי | 16/03/2012 15:11

    שלום פורום יקר!בחריגת בנייה שביצענו (ברשותנו עתה אישור לתכנית מתוקנת) נשפט בעלי לקנס של 5000 ש"ח או 50 יום מאסר. הדירה של שנינו! האם אני, אשתו, יכולה לקחת את העונש עלי? כלומר להיכנס לכלא במקום תשלום הקנס? למה אין שיוויון זכויות בנושא שקשור ל2 בני הזוג??!!תודה רבה,חמי

    • באמת זכות גדולה היא לשבת בכלא
      דן זכאי | 16/03/2012 19:35

      • לא הבנתי!!
        חמי | 16/03/2012 21:53

        אם זו ציניות אז שתהיה בריא... אין לבעלי ולי את הכסף לשלם ומעדיפה ל"בלות" בכלא חודש וחצי במקום לשלם

        • לרוע המזל
          דן זכאי | 17/03/2012 09:46

          ה"זכות" להיענש שמורה רק למי שהורשע בעבירה, והיא אינה ניתנת להעברה.

          • ש נ י נ ו י ח ד בעלי הדירה
            חמי | 17/03/2012 10:19

            בעלי ואני יחד. המקרה קצת סבוך מכיוון שהדירה לא רשומה על שנינו! אבל אנחנו נושאים באחריות יחד שווה בשווה.במשפט ובתיק רשום רק בעלי.חוזרת על שאלתי האם אני יכולה לשאת בעונש במקומו

            • ענישה אינדיבידואלית בפלילים
              עו"ד אלכס גפני | 17/03/2012 10:27

              אינך יכולה לשאת בעונש שנגזר על בעלך. העונש לא נגזר על בעלי הדירה, אלא על בעלך. את הטענה ששניכם נושאים באחריות או רק את הייתם צריכים לעלות במעמד מתן תשובה לכתב האישום. הדרך היחידה לשנות לאחר מתן פסק הדין היא בקשה לביטול פסק הדין.

              • תודה רבה לעו"ד אלכס גפני על תשומת לבך
                חמי | 18/03/2012 10:08

                האם ואיך ביטול פסק דין יאפשר לתת לי לשאת בעונש??!!

                • בקשה לביטול פסק הדין
                  עו"ד אלכס גפני | 18/03/2012 11:06

                  חמי, שלום! בהנחה שבית משפט יבטל את פסק הדין (דבר שאינו בהכרח יקרה) , ניתן יהיה להגיע, אני מניח , אם שניכם או רק את עברת את העבירה, להסכמה עם התביעה. בכל אופן, אין זה אומר שתוכלי לרצות עונש של בעלך, אלא שיוטל עונש חדש/אחר במידה ויבוטל פסק הדין.

                  • שוב תודה לעו"ד אלכס גפני על תשומת הלב
                    חמי | 20/03/2012 10:32

                    נראה כמה ואם יהיו לנו האנרגיות לטפל בזה..שיהיה לך המשך יום מקסיםחמי

            • שנינו יחד תחת
              נ. שמר | 17/03/2012 13:34

              מטרייה אחת.