פגיעה בדת

  • האם אני צפוי למאסר?
    משה כהן | 13/01/2012 10:30

    שאלה שאולי אינה אופיינית לפורום אבל אשאל בכל-זאת. סעיף 173(1) לחוק העונשין קובע שנת מאסר למי ש"מפרסם פרסום שיש בו לפגוע פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אחרים". אני עומד, יחד עם חברים, להקים אתר אינטרנט המיועד לייצג את ההשקפה החילונית. במסגרת האתר אנו מתכוונים לפרסם דברים שללא ספק יהוו פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אנשים מסויימים, לדוגמה הטענה כי אלוהים אינו קיים, כי כיסוי ראש אינו חובה או כי העולם לא נברא כפי שמסופר בתורה. אנו מניחים שהאתר יעורר רעש, ובוודאי יימצאו מי שיגישו תלונה למשטרה בהתאם לסעיף האמור, והמשטרה תהיה מן הסתם חייבת לפחות לפתוח בחקירה. מה הסיכוי שחקירה כזו תבוא לידי מיצוי ונמצא את עצמנו בפני שופט ואולי בבית הסוהר? השאלה חשובה במיוחד בעקבות דחיית ערעורה של טטיאנה סוסצקין בבית המשפט העליון לאחר שהואשמה בעקבות סעיף זה (אם כי הפירסום שלה היה בוטה יותר מאשר מה שאנו מתכוונים לפרסם - אבל הפירסום שלה היה חד-פעמי ואנחנו מתכוונים לעדכן את האתר באופן שוטף). כמו"כ חשוב לציין כי אין בחוק סעיף דומה המיועד למנוע פגיעה באמונתם או ברגשותיהם של החילוניים, מה שלכאורה יקשה עלינו את ההגנה בעת הצורך.

    • פגיעה בדת
      עו"ד יוסף רז | 14/01/2012 19:12

      שלום רב לא ניתן לייעץ בסוגיה זו על גבי הפורום. אם אתה רוצה לקבל חוות דעת משפטית עלייך להיוועץ בעו"ד ולפרוס בפניו בדיוק את התכנים העתידיים לפרסום. בברכה עו"ד יוסף רז