האם מתלונן יכול לבטל תלונה לאחר שהוגש כתב אישום

  • הגשת תלונה וביטולה
    אביבה | 12/01/2012 09:22

    בעקבות סכסוך שכנים הוגשה נגד בני תלונה במשטרה על תקיפה של ממש (זה סעיף האישום) לאחר שבני דחף את בן השכן. קיבלנו כעבור שנה הזמנה לבית משפט. בינתיים התיישרו ההדורים בין השכנים והכל חזר על מקומו בשלום. כעת בן השכן מעוניין לבטל את התביעה. איך עושים זאת? והאם יימחק גם הרישום הפלילי בכלל או גם אם השכן יבקש לבטל התלונה ולא להגיע למשפט יישאר רישום פלילי כלשהו על בני?2. אחרי כמה זמן מתבטל רישום משטרתי או נסגר תיק למי שעשה עבודות שירות בעבר? והאם מותר למשטרה לעשות שימוש בתיק זה אם עברו מעל 10 שנים מאז המקרה?תודה רבה.

    • האם מתלונן יכול לבטל תלונה לאחר שהוגש כתב אישום
      עו"ד יוסף רז | 12/01/2012 09:57

      שלום רב לאחר שהוגש כתב אישום המתלונן כבר לא צד לעניין וההליך הפלילי מתנהל בין המדינה לבין הנאשם (המתלונן יכול להביע דעה לגבי הסדר טיעון וכיו"ב לפי חוק זכויות נפגעי עבירה). לעיתים ניתן משקל לכך שהצדדים ביצעו "סולחה" אולם עליו להבין שמשהוגש נגדו כתב אישום- עליו להיוועץ בעו"ד בהקדם. רק זה יוכל לפעול למען ביטול כתב האישום במסגרת הסדר טיעון. לגבי החלק השני של שאלתך- אינו ברור כלל. מה העבירה בה הורשע- מה העונש שהוטל- האם היה קטין/בגיר- נא להרחיב בברכה עו"ד יוסף רז

      • האישום תקיפה של ממש
        אביבה | 16/01/2012 08:18

        אעפ"י שזו הייתה דחיפה הוא הואשם בתקיפה של ממש (הבנו שזה חמור) והוא אינו קטין. נאמר לנו שניתן לקבוע שיחה עם התובעת (שני הצדדים) . איך ניתן בכל זאת לבטל התלונה ולסגור את העניין, שכאמור הצדדים הסתדרו כבר ביניהם. כמוכ כן אין באפשרותינו לשכור עו"ד.... האם אפשר לייצג את עצמנו?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 17/01/2012 06:39

          אם אין באפשרותכם לשכור עו"ד פנו לסנגוריה הציבורית בשום פנים ואופן אל תפעלו לבד, שאלתותיך מעידות על חוסר הבנה קיצוני ואם אפילו תדברו לבד עם התובע אתם עלולים לגרום נזק. על הנאשם לגשת לבית המשפט ביום ההקראה ולבקש מהשופט סנגור ציבורי. אם יעמוד בתנאים יקבל ייצוג במימון המדינה. בברכה עו"ד יוסף רז