מסירת מידע על רישום משטרתי

  • שאלה אחרונה וחשובה
    רואה חשבון | 10/01/2012 08:57

    שלום רב, שאלה אחרונה - אם במסגרת הליך קבלה למס הכנסה אני אשאל האם היו לי תיקים סגורים בעבר, האם אני יכול לענות שהתשובה שלילית או שאני צריך להגיד את האמת? תודה רבה

    • מסירת מידע על רישום משטרתי
      עו"ד יוסף רז | 10/01/2012 09:21

      שוב שלום סיטואציה בעייתית. מחד, מס הכנסה אינו בין הגופים הזכאים לקבל מידע אודות תיקים סגורים (אינו מופיע בתוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי). מאידך, סעיף 8 לחוק המרשם הפלילי מתייחס למסירת מידע לשם מכרז לגוף ציבורי. לשם מכרז, רשאי הגוף לקבל מידע אודות תיקים בעבירות שמפורטות בתוספת השניה לחוק (תעיין ברשימה החוק מופיע בקישור שנתתי לך). אולם לפי הנחיות המשטרה, ככלל, לא ימסר מידע אודות תיקים סגורים. מה שהיה מדאיג אותי זו המילה "ככלל". הווי אומר, ישנו סיכון שמידע יזלוג (מצב מאוד בעייתי מבחינת החוק אבל צריכים גם להיות מציאותיים). עדיין לא סיפרת לי באיזה סוג של תיק מדובר והאם הוא כל כך חמור שזה מדאיג אותך? אתה חייב להבין שבשירות המדינה עובדים הרבה אנשים עם תיקים סגורים ללא כל בעיה. כך שאם תישאל ותשיב שאין לך תיקים סגורים, אבל המידע זלג, אתה תהיה בבעיה. אבל עצם השאלה הינה בעייתית ואפילו הייתי אומר בזהירות לא חוקית. אתה צריך להחליט האם העבירה כ"כ חמורה שזה שווה לך את הסיכון. אני מניח שאם תשאל על כך, לא תתלונן על עצם השאלה. בקיצור- לשיקולך. עו"ד יוסף רז

      • עבירה היתה "זיוף וקבלת דבר במרמה"
        רואה חשבון | 10/01/2012 10:06

        עבירה היתה "זיוף וקבלת דבר במרמה" , לא כל כך טוב למס הכנסה:)

        • האם חשבת לפעול
          עו"ד יוסף רז | 10/01/2012 10:17

          בכיוון של בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה (התוצאה תהיה מחיקה מוחלטת של הרישום) או הגשת בקשה לביטול הרישום?

          • המשך
            רואה חשבון | 10/01/2012 10:44

            לגבי בקשה לשינוי עילת סגירה - ממה ששאלתי בעבר בפורום הזה אותך על נסיבות התיק, הסיכוי שלי נמוך. יש לי לחילופין אופציה לחכות עוד שנתיים למחיקת הרישום (שיעברו 5 שנים, 3 כבר עברו ממועד פתיחת התיק), רק אז אני אהיה כבר בן 34 וזה נראה לי גיל קצת מבוגר בראות של מס הכנסה. המון תודה על התשובות ועל המאמץ והיחס

            • בשמחה. שיהיה בהצלחה  לת
              עו"ד יוסף רז | 10/01/2012 11:06

              • אם הרישום משטרתי ימחק מ"ה בודאות לא יקבלו אותו?
                רואה חשבון | 10/01/2012 11:19

                אם הרישום משטרתי ימחק בעוד שנתיים מס הכנסה בודאות לא יקבלו אותו ואז אני אוכל להגיד שמעולם לא היו לי תיקים? תודה רבה

                • אם ימחק אכן לא יקבלו אותו  לת
                  עו"ד יוסף רז | 12/01/2012 06:23