העמדה לדין של חולה נפש

  • חולה נפש, החזקת סמים קלים
    ליאת | 02/12/2011 20:37

    אדם עם אבחון מחלה נפשית יציבה (סכיזופרניה) של יותר מ-10 שנים קיבל הזמנה לבית משפט לאחר שנעצר עם כ-3 גרם חשיש לפני שנתיים. ההזמנה נמסרה 3 ימי עסקים לפני תאריך המשפט ולא היתה שום תקשורת של המערכת עם הנאשם לפני כן. האם זאת התראה מספקת? האם אפשר להעמיד חולה נפש לדין ולאיזה עונש ניתן לצפות? מה לגבי הייצוג הסנגורי, המדינה אמורה לדאוג לזה?

    • העמדה לדין של חולה נפש
      עו"ד יוסף רז | 04/12/2011 08:40

      שלום רב לא כל אדם שסובל ממחלה נפשית זכאי לפטור מאחריות פלילית וכל מקרה נבדק לגופו על ידי מומחה. אני ממליץ, למרות שהזימון הגיע באיחור, להתייצב למשפט אחרת יוצא נגדו צו הבאה. בדיון הראשון בית המשפט ידחה את הדיון כדי לאפשר לנאשם למנות לעצמו עו"ד. במידה ואין לנאשם אפשרות, בית המשפט ימנה לו עו"ד מהסנגוריה הציבורית. אין אפשרות להעריך את העונש ללא בחינה מדוקדקת של הראיות ונסיבותיו של הנאשם. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • אנסח את השאלה בצורה יותר ממוקדת:
        ליאת | 04/12/2011 15:53

        רב-תודות על תשובתך! נכון, ברור שלא ניתן לתת הערכה, הכוונה היא, האם באופן כללי בעבירה מסוג זה מדובר בעונש מאסר או בדרכי ענישה אחרים?

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 05/12/2011 09:15

          שלום רב כפי שכתבתי, לא ניתן לנחש מה יהיה העונש מבלי להכיר את הראיות בתיק ונסיבותיו של הנאשם. יחד עם זאת, אם נתפס אדם מחזיק 3 גרם חשיש ואין לו עבר פלילי בד"כ העונש לא יהיה חמור ויכול לנוע בין אי הרשעה ושל"צ לבין הרשעה ומאסר על תנאי. בד"כ לא יושת רכיב של מאסר. אבל שוב, הדברים בגדר השערה ואין להסתמך עליהם. בברכה עו"ד יוסף רז