תחבולות חקירה

  • חקירת קטין
    סטודנטית | 01/12/2011 20:27

    שלום רב.האם מותר לחוקר להציג לנחקרים (קטינים) פרוטוקול חקירה של נחקר אחר (גם הוא קטין), במטרה לשכנע אותם לתת פרטים על אותו נחקר שכביכול הלשין עליהם? (אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחוק הרלוונטי.) תודה.

    • תחבולות חקירה
      עו"ד יוסף רז | 02/12/2011 09:22

      שלום רב החוק לא יורד לרזולציות כאלו והדברים מעוגנים בפסיקת בתיק המשפט. ייתכן והדבר יעלה בעייתיות של חיסיון וכיו"ב. הפורום לא נועד לתת מענה לשאלות אקדמאיות, לצורך כך ניתן לפנות לאחד הפורמים הלימודיים הממוקמים בצד שמאל של האתר. בהצלחה עו"ד יוסף רז

      • חקירת קטין- תגובה
        סטודנטית | 02/12/2011 09:48

        שלום ותודה על המענה המהיר. השאלה היא לא אקדמאית, זה מקרה אמיתי ועכשווי. אחי נחקר ביחידת הנוער ולאחר חודשיים בערך התחיל לקבל איומים מנחקרים אחרים, שלטענתם החוקרים נתנו להם לקרוא את פרוטוקולי החקירה שלו. רציתי לדעת מה החוק הרלוונטי לעניין כדי לשקול אפשרות של פנייה למח"ש או לכל גוף אחר המטפל בעניינים כאלה. בפנייה ליחידת הנוער שחקרה אותו לא קיבלנו מענה מספק ולדעתי נגרם לו נזק, הוא לא הולך לבית ספר מאז.תודה רבה ושבת שלום.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 02/12/2011 09:59

          חוקרי המשטרה פועלים כדרך קבע בתחבולות אל מול נחקרים כשאחת מהן (וזו לא ממש תחבולה אלא טקטיקת חקירה) הינה הצגת גרסת נחקרים אחרים. הצגת הגרסה נועדה הן לעמת את אותו חשוד עם גרסה אחרת והן כדי לנסות ולהשפיע עליו להודות. מותר לחוקר לשקר לנחקר ולהגיד לו שהשותף הודה כדי לגרום לו להודות. מגבלות החקירה כפי שכתבתי לך נקבעו בפסיקת בתי המשפט, אך לדעתי, מקרה זה לא עומד תחת תחבולות חקירה אסורות. אם אחיך מאויים עליו לפנות למשטרה בהקדם. נסו לערב גם את הנהלת בית הספר אם הדבר קורה בשטח ביה"ס. בברכה עו"ד יוסף רז