רישום משטרתי וויזה

  • האם תיק שנסגר מחוסר עניין הציבור יופיע בשגרירות?
    דני | 15/11/2011 14:38

    שלום רב,בפלט של רישום פלילי מופיע תיק אחד שנסגר מחוסר עניין הציבור (2003). האם וכאשר בהסכמתי שולחים את הרישום הפלילי לשגרירות (במקרה שלי קנדית) לצורך קבלת ויזת העבודה זה יופיע? או שרק תיקים פתוחים מופיעים? הייתי במשטרה (אפילו בכמה תחנות שלהם) והם לא יודעים לענות על השאלה הזו. רק אומרים שככל הנראה לא יופיע אך לא בטוחים.. ידוע לי שיש אפשרות למחוק את התיק הזה מהפלט, אז עוד שאלה פרוצדורלית: אם אני מגיש בקשה למחיקת התיק תוך כמה זמן התיק ימחק? זה עניין של ימים או חודשים?

    • רישום משטרתי וויזה
      עו"ד יוסף רז | 15/11/2011 14:48

      שלום רב שגרירויות זרות אינן מהגופים המפורטים בתוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי ולכן אינן זכאיות לקבל מידע אודות תיקים סגורים. בקדשה למחיקת תיק סגור יש להגיש לאחר פרק זמן שנקבע בתקנות ואשר תלוי בסוג העבירה וגילך בשעת ביצועה. הזמן שלוקח לטפל בבקשה זו יכול לנוע בין שבועות לחודשים תלוי בעומס על היחידה המטפלת באותו זמן. בברכה עו"ד יוסף רז

      • תודה רבה.
        דני | 15/11/2011 14:54

        תודה רבה על תשובה המהירה ומספקת.