שאלה טובה

  • שינוי עילת סגירת תיק
    יובל | 01/11/2011 15:56

    מי קבע ואיפה כתוב בחוק / הנחיות /תקנות שיש לאדם תקופה של  45 יום בלבד להגיש בקשה לשנות את עילת סגירת התיק נגדו??? לא מצאתי את זה בשום מקום. אני חושב שזה נמצא באחת מפקודות המתא"ר אבל לא מצאתי בדיוק באיזה אחת! אנא עזרו. כמו-כן, נניח שעברו ה45 יום , האם זה אומר ש"אבוד לי" ? תודה

    • שאלה טובה
      אלכס | 01/11/2011 18:37

      השאלה כבר נשאלה בפורום זה שלשום (ראה למטה) וגם לפני כשלושה חודשים, אבל תשובה מניחה את הדעת טרם ניתנה לה.

      • בקשה לשינוי עילת סגירה
        עו"ד יוסף רז | 02/11/2011 14:51

        שלום רב להלן סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי: על החלטה שלא להעמיד לדין תימסר לחשוד הודעה בכתב שבה תצוין עילת סגירת התיק והחשוד יהיה רשאי לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה מנומקת לשנות את עילת הסגירה; תיק שנסגר בשל חוסר אשמה, יימחק רישומו מרישומי המשטרה. כפי שראית, הסעיף אינו מגביל את החשוד בזמן. לטעמי לא פספסת כלום ואם תגיש בקשה מנומקת היא תקבל מענה לגופה. בהצלחה עו"ד יוסף רז

        • איפה ההנחייה?
          יובל | 06/11/2011 11:25

          אז לפי מה שאתה אומר , אין כל מקור נורמטיבי/חקיקתי לתקופה הזו של 45 ימים ?? סתם המצאה של המשטרה??