שאלה לפורום עורכי דין

  • ערר על סגירת תיק משטרה מחוסר ראיות
    עוד וייזל | 01/11/2011 10:42

    לפני מס' חודשים הגיש מרשי תלונה במשטרה על פריצה וגניבה של מטלטלין מביתו ע"י חברתו לשעבר. המשטרה החליטה לסגור את התיק מחוסר ראיות. פניתי למשטרה בערר כשאני מצרף מסמכים התומכים בטענותיו של מרשי ובעצם מעביר למשטרה את הראיות שלטענתם היו חסרים להם בכדי לקבל החלטה להגיש כ.א. כידוע - ערר על החלטת המשטרה מגיע לפרקליטות ואלו , לאחר קריאת התיק והערר ובחינת הראיות נותנים אחת מההחלטות הבאות: החלטה על סגירת התיק ללא כל שינוי. 2. הוראות למשטרה על השלמת חקירה 3.החלטה על הגשת כתב האישום. לאחר הגשת הערר שהוגשה לפרקליטות התקבל מכתב במשרדי מפרקליטות המדינה במחוז דרום כי עליי להגיש את הערר לגורם שסגר את התיק תוך שאני מפנה אותו לפרקליטות. כבר מוזר - למה עליי להעביר את הערר למשטרה ולא לגורם שאמור לבחון את החלטת המשטרה?? תשובת המדינה על הערר הגיעה אליי כי "..לאחר השלמת חקירה הוחלט להשאיר את התיק סגור מחוסר לראיות.." רק שהחתימה שהתנוססה על תגובתם הייתה של גורם משטרתי ולא של פרקליטות המדינה. האם הפרקליטות דנה שערר או שהוא נשלח למשטרה תוך שהוא מופנה לפרקליטות והם שלחו את התיק לבחינה נוספת ( או שלא שלחו - אי אפשר לדעת..) והחלחיטו להשאיר את ההחלטה ללא שינוי. האם ייתכן שבעצם הערר לא נדון בפרקליטות ועליי להגיש ערר נוסף?? האם יש ערר על ערר ( כאשר הפרקליטות מחליטה על סגירת תיק לאחר שניתן ערר על החלטת משטרה ניתן להגיש בקשה לערעור על החלטת הפרקליטות - מה עליי לעשות בשלב זה.

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הדרום

    • שאלה לפורום עורכי דין
      עו"ד יוסף רז | 02/11/2011 14:52

      שלום רב מטרת הפורום סיוע לאזרחים בשאלות קונקרטיות, לשאלות מהסוג הזה קיים פורום עורכי דין/עו"ד צעירים. אנא הפנה שאלתך לשם. בהצלחה עו"ד יוסף רז