אלימות במשפחה

  • בקשה לסגירת תיק מהמשטרה
    זוהר | 01/11/2011 10:19

    שלום רב, יש לנו בעיה שאני מקווה שתוכל לתת לנו עצה כיצד לנהוג, בעלי הינו עצמאי שמועסק בחברת שירות גדולה,לפני חודשיים הייתה לנו מריבה גדולה והשכנים הזמנו משטרה ,בעקבות זאת בעלי נחקר ונפתח נגדו תיק על אלימות במשפחה למרות שלא אני זאת שהתלוננה,הוא קבל הרחקה מהבית ל5 ימים במהלך החמישה ימים האלה הגישה תלונה נוספת עובדת סוצאלית שמטפלת בנו כי חששה לחיי, הגענו לתחנה ביחד ובקשנו לבטל את התלונה כי אנחנו בסדר גמור זאת בסה''כ הייתה מריבה כמו רבים וטובים בני זוג שרבים ,התלונה נשארה פתוחה בטענה שלא ניתן לסגור תלונה על אלימות במשפחה , בעלי פוטר מעובדתו בעקבות התלונה והוא לא מוצא עבודה בגלל זה ,מה אפשר לעשות על מנת לזרז את המשטרה לסגור את התיק הזה? מצבנו הכלכלי נוראי רק בגלל צעקות שהשכנים שמעו.

    • אלימות במשפחה
      עו"ד יוסף רז | 01/11/2011 10:29

      שלום רב * הטענה לפיה לא ניתן לסגור תיק של אלימות במשפחה אינה נכונה. ניתן בהחלט לסגור תיק שכזה אבל קיימות הגבלות מסוימות. * לא ברור מדוע בעלך פוטר. כיצד הגיע למקום עבודתו מידע אודות התיק שנפתח? מידע אודות תיקים כאלו מגיע רק למספר מאוד מצומצם של גופים ממשלתיים ולא לחברות פרטיות. ובהקשר זה- לא ברור מדוע התלונה מפריעה לו למצוא עבודה. שוב, מאותה סיבה. * לגבי סגירת התיק- על בעלך להיוועץ בהקדם עם עו"ד פלילי ורק לאחר בחינת מכלול הנסיבות ובכללן מהות התלונה והראיות, ניתן יהא להגיע להמלצה כיצד להתמודד עם התיק הפתוח. בברכה עו"ד יוסף רז

      • תמים תמים תמים
        חסוי | 02/11/2011 20:20

        לא רק שאיפשר לסגור תיק של אלימות במשפחה גם בחיים לא תקבל שליש (לא משנה על איזה תיק) ועם אתה במאסר על זה בחיים לא תקבל חופשה,ועם יש לך ילדים איזה סרט עד שיתנו להם לבקר אותך.ועד ועד ועד ועד זה התיק הכי חרא בחיים יש לי כזה אני יודע,רבתי מכות עם אח שלי ואבא שלי לפני 4 שנים.(סחסוך של שני)וקבלתי 8 חודש בפועל ורצו לשים אותי באגף של שיש שם אנשים (כיאלו אגף לטיפול) רבתי איתם וכמו מנאיק הייתי  4 חודש בהפרדה למזלי לקח 3 חודש עד שנשפטתי וחושדש עד הבערה,

    • סגירת תיק
      רועי לביא, עו"ד | 01/11/2011 10:44

      זוהר שלום, תשובתו של השוטר בדבר סגירת התיק נכונה בחלקה. אומנם, משתוקן החוק זה מכבר, לא ניתן על סמך חזרה מתלונה לבדה, להפסיק החקירה ולסגור התיק, ויש לבחון שיקולים נוספים לרבות אישור הגורם המוסמך. עם זאת, נוכח דבריך כי את אינך מסרת תלונה, והתיק נפתח בעקבות תלונת השכנים והזמנת המשטרה, יש לבחון מה בדיוק שמעו השכנים וכיצד יכול להתפרש, ויתכן כי לא יהא די בתלונתם. עצם העובדה כי עובדת סוציאלית המטפלת בכם (אגב, האם מטפלת בכם לאחר שהמשטרה הפנתה אתכם אליה או מהיכרות מקדימה?) הגישה תלונה נוספת בגין חשש לחייך, עלולה לחזק מסכנת החוקרים שלא להפסיק החקירה ולהמשיכה. יש לבדוק ולבחון מדוע עשתה כן ומאין קבלה אינדיקציה לדברים אלו. בכל מקרה, במצב זה (כל שכן נוכח חוסר בנתונים: האם מדובר בתלונה ראשונה? מדוע הוגשה תלונה בכלל? מה יתכן ושמעו השכנים? ועוד), מומלץ להיוועץ בעו"ד פלילי, על מנת שיוכל להיכנס לעובי הקורה ולבחון הדברים לאושרם. לאחר שיעשה כן, עשוי לפנות לגורם הרלוונטי בבקשה לסגור התיק.

      • "כי את אינך מסרת תלונה"
        אבי | 01/11/2011 12:37

        זו עברית של עורכי דין?

        • בשוגג הוספה המילה "את". אל תתרגש  לת
          רועי לביא, עו"ד | 01/11/2011 21:56

          • הבעיה היא בצירוף "אינך מסרת"
            אבי | 01/11/2011 23:04

            לא במלה "את". לידיעתך, "אין" במובן "לא" על הטיותיה (איני, אינך וכו') נכונה רק בהווה, לא בעבר ולא בעתיד. "אינך מוסרת" נכון; "אינך מי שמסרה", גם אפשרי. אבל "אינך מסרת", "אינך תמסרי", בשום אופן לא.

            • אינך ושאר ירקות
              רועי לביא, עו"ד | 01/11/2011 23:40

              מזכירתי בדקה העניין. אכן צודק, מקבל התיקון. :-) בכל אופן, התשובה לשאלה, בעינה עומדת.

              • אאדון אבי היקר לא נכנסתי הנה כדי ללמוד לשון..
                זוהר | 02/11/2011 08:57

                תודה רבה על תשובתכם, אז אין מנוס אלא לשכור עו''ד...ואני עוד חשבתי לתומי לכתוב מכתב למשטרת ישראל בבקשה לסגירת התיק בגלל חוסר הבנה, אגב אורחא העובדת הסוציאלית טיפלה בנו לפני התלונה והיא הסיקה על דעת עצמה ללכת ולהתלונן על בעלי לא ברור לנו עד היום מדוע, אך בשיחה איתה היא אמרה שניסתה לבטל התלונה אך נתקלה בטענה מהמשטרה כי לא ניתן ...בעלי עובד בחהרה ממשלתית וזאת הסיבה שהגיע דיווח על התלונה.