שינוי עילה וערעור מטעם המתלונן

  • ערעור סגירת תיק
    rr | 30/10/2011 18:33

    קיבלתי הודעה על סגירת תיק מחוסר ראיות,בשבוע שעבר. ההודעה התקבלה מהמשטרה ,בא נרשם שסגירת התיק נעשתה בפרקליטות . התאריך על המיכתב ,מחודש אוגוסט.וניתן ערעור של45 יום. השאלה אם הגיע המכתב רק כעת,ונרשם לפני כחודשיים האם זכות הערעור מרגע קבלת המכתב. כמו כן האם למתלונן זכות לערער על סגירת התיק לאחר שהמשטרה חקרה והפרקליטות בדקה כשנה וחצי את התיק והחליטה על זריקת התיק.

    • שינוי עילה וערעור מטעם המתלונן
      רועי לביא, עו"ד | 30/10/2011 19:31

      ככלל, על מנת לבקש לשנות עילת סגירה (מחוסר ראיות במקרה דנן, לחוסר אשמה), ישנם כ-45 יום להגיש הבקשה. במקרה זה, סברוני כי לא יהא חולק, כי אם רק בשבוע שעבר קבלת לידך הודעת הסגירה, יספרו 45 הימים מיום קבלת ההודעה, וזאת על מנת שלא לייתר. עם זאת, מומלץ ליצור קשר עם הגורם הרלוונטי (פרקליטות/תביעות), ולבשרם כי קבלת באיחור ההודעה ובכוונתך להגיש בקשה לשינוי עילה. בכל הנוגע למתלונן, רשאי זה, להגיש תוך 30 יום ערר (סעיף 64 ו-65 לחסד"פ), באופן הבא: אם הגורם שסגר התיק הינו תביעות/גוף חוקר - הערר יופנה לפרקליט מחוז/מנהל תחום עררים; בהתאם לאמור בפנייתך, אם הגורם הסוגר הינו פרקליט מחוז/פרקליט מפרקליטות המדינה - יופנה הערר לפרקליט המדינה; במידה והגורם הסוגר הוא פרקליט המדינה/המשנה לפרקליט המדינה - יופנה הערר ליועץ המשפטי לממשלה בכל מקרה, מומלץ להיוועץ עם עו"ד פלילי על מנת שיבדוק זה נסיבות סגירת התיק, ויגיש בקשה ראויה ומותאמת בהתאם לחומר החקירה ולנסיבות מקרך, לשינוי העילה.

      • 45 יום על סמך מה?
        אלכס | 30/10/2011 21:30

        איפה כתוב שאת הבקשה לשינוי עילת הסגירה צריך להגיש בתוך 45 ימים מיום קבלת ההודעה על הסגירה (ומה אם בכלל לא נשלחה הודעה על הסגירה)?

        • המשך
          רועי לביא, עו"ד | 30/10/2011 22:55

          המדובר בהוראת סעיף 62(ב) לחסד"פ וכן הנחיות היועמ"ש בעניין. כן, ככלל, יידוע על סגירת תיק, מבוצע במשלוח הודעה פורמאלית ומסודרת בה ירשמו כל הפרטים הרלוונטים (בהם פ"א, עילת הסגירה ועוד).

          • את הסעיף שציינת אני מכיר
            אלכס | 31/10/2011 00:36

            הוא מתייחס רק להחלטת תובע שלא להעמיד לדין אחרי חקירה (להבדיל מהחלטת פקד ומעלה להורות שלא לחקור לפי סעיף 59, שלגביה אין חובה, לפי החוק, לשלוח הודעה לחשוד), ולא מצוינים בו מספר הימים להגשת הבקשה לשינוי עילת הסגירה.אשר להנחיות היועץ המשפטי: אודה לך אם תוסיף קישור אליהן.