תיק פלילי - מכשול ללימודים?

  • האם תיק פלילי מפריע ללימודי תואר ראשון
    נסטיה | 30/10/2011 12:58

    האם תיק פלילי או רישום פלילי מפריעים להתקבל למכללה? והאם אפשר ללמוד תואר ראשון בקרימינולוגיה עם הרישום הפלילי?

    • תיק פלילי - מכשול ללימודים?
      רועי לביא, עו"ד | 30/10/2011 19:52

      ככל הידוע, אדם אינו נדרש להציג למכללה/אוניברסיטה בעת הרישום, את מרשמו הפלילי, כך שככלל תיק פלילי אינו מונע בהכרח הלימודים. בכל מקרה, גופים אלו אינם מבין הגופים הרשאים לבקש מרשם פלילי הידוע בשוגג כתעודת יושר, טרם קבלתך לשרותם (ראי תוספת ראשונה לחוק המרשם הפלילי ותקנות השבים וסעיפים 4 ו-5 לחוק זה). באתר משרד המשפטים תוכלי לעיין במקצועות אשר רישום פלילי יכול להוות להם מחסום. תשומת לבך, כי אם בכוונתך לעסוק בקרימינולגיה במסגרת המשטרה, כוחות הבטחון או שרות בתי הסוהר, עלול הרישום למנוע זאת. בכל אופן, יש לאבחן בין תיק פלילי/רישום פלילי לרישום משטרתי, ואם ניתן להגיש בקשה למחיקה/חנינה (בהנחה ועבר זמן - תקופת התיישנות, נסיבות אישיות ועוד) בהצלחה!