עוקץ

  • ריבונו של עולם
    הני | 04/10/2011 01:06

    שלום רב לפני שבע שנים ביקש את חתימתי קרוב משפחתי - כערב על הלוואה שלקח בגובה 180 אש"ח. אני בתום לב שמחתי לעזור לקרוב משפחה. לא ידעתי מה משקלו של הערב בהלוואה (אינני יודע איזה סוג ערב אני מוגדר). הייתי בן עשרים בערך או קצת יותר. לא מבין איך הבנק החתים אותי אני לא בן של עשירים נהפוכו. מה שהתסתבר שפקיד הבנק שהיה רושם את ההלוואות ועושה קומבינות פוטר. במשך השנים פעם אחת לפחות קיבלתי מכתב מהבנק שמודיע שהלווה אינו משלם את ההלוואה. לחצתי על הלווה שיוציא אותי מההלוואה וכי אינני מועניין להיות ערב או שלפחות יפעל לטובת העניין ולפני חצי שנה בערך קיבלתי מהלווה עותק על הסדר שאליו הגיע עם הבנק. בדיעבד מסתבר שהלווה יחד עם בני משפחה נוספים - עושים עוקצים לבנקים אני יודע על זה בוודאות וגם עושים עוקצים לאנשים פרטיים לאחרונה לאחר שחקרתי עליהם קראתי גם פרוטוקולים ממשפטים שהיו להם (יש להם עורך דין שמנחה אותם מה לעשות ומקבל המוון כספים. הוא גם מטפל להם בתביעה נגד רשלנות רפואית על עשר מליון שקל.. חחח ). ההלוואה שעליה שכנעו אותי לחתום נלקחה שלא בתום לב. היא עוד אחת מהעקיצות שהלווה ושני בני משפחתו הנוספים עושים לבנקים ולאנשים פרטיים הבעייה במדינה כנראה שבנק אחד לא יודע על המתרחש בבנק אחר אז כנראה לוקחים כאן הלוואה עושים עוקץ ובבנק אחר גם ובשלישי (את הכספים הם הלבינו לכל מיני..., והם יושבים בביתם על ארגזים של מזומנים כולל פיזור כספים אצל מקורביהם. זה לא דבר שניתן להוכיח. הכל מהזנה דרך שמועות שעושות רושם.. ובטח גם מבוססות..). מועד תום ההסדר קרב ובא.והלווה אינו מתכוון לסיים את ההסדר. אני מבקש לדעת למי אוכל לפנות על מנת למנוע את הגעת הבנק אליי. ההסדר ניתן על סכום של 40 אש"ח במקום 180 אש"ח שהם לקחו. משהו כאן גם תמוהה?? הוא שילם סכום נמוך מאוד שיחשבו שאין לו כסף ולא מתכוון לשלם יותר. הבעייה היא שהוא עובד בשני מקומות עבודה אבל ללא תלוש משכורת כי אחרת בטח יעקלו לו את הכספים ובטח גם אין לו חשבון בנק. למי עליי לפנות אנא תשובתכם בדחיפות

    • עוקץ
      עו"ד יוסף רז | 04/10/2011 08:44

      שלום רב מדבריך עולה פרשיה סבוכה ואפתח ואומר שלא ניתן לתת מענה מפורט על גבי הפורום ללא קבלת הפרטים במלואם ובחינה מעמיקה של טענותיך והראיות, אם ישנן. לגבי מעשה העוקץ- באפשרותך להגיש תלונה במשטרה ורצוי שתהיה מגובה בראיות ככל הניתן. לגבי החוב לבנק- פנה לפורום דיני בנקאות. ובגדול- אתה נמצא בבעיה ואני מציע לך לפנות במהרה לייעוץ אישי אצל עו"ד, רצוי כזה שמתמחה בעבירות כלכליות. בברכה עו"ד יוסף רז