אלימות מילולית אל מול אלימות פיזית

  • אלימות מילולית / פיזית
    קרן | 27/09/2011 15:33

    שלום שמי קרן, סטודנטית למשפטים שנה ראשונה, אוניברסיטת תא".ברצוני לדעת האם בין המשפט מתייחס באופן שווה להתעללות מילולית של גבר באישתו אל מול התעללות פיזית מצד בעל באישתו ?אני מדברת כמובן על החוק היבש.. ברור שישנם משתשנים משפיעים.בתודה מראשקרן

    • אלימות מילולית אל מול אלימות פיזית
      עו"ד יוסף רז | 28/09/2011 16:32

      קרן שלום לא, החוק אינו מתייחס באופן שווה לאילמות מילולית ופיזית. עיון בחוק העונשין בפרק הדן בעבירות אלימות יאיר את עינייך בנושא. ציינת את המונח התעללות- גם לגביו יש מחלוקת. חוק העונשין מתייחס להתעללות רק בנוגע לקטינים וחסרי ישע. במקרים של אלימות בין גבר לאשתו ישנן עבירות תקיפה ועבירות איומים, העונשים אינם שווים כמובן. בנוסף ישנו הפן ההגנתי, לפיו ניתן להוציא צוי הגנה בכוח חוק מניעת אלימות במשפחה וחוק מניעת הטרדה מאיימת. לבסוף, הבדל בין אלימות פיזית למילולית יבוא לידי ביטוי בעונש שיוטל על ידי בית המשפט ואשר לגביו, לא קיים שוויון בין אלימות פיזית למילולית. כל הרחבה מעבר לכך תמצא את ביטויה בפסיקה ולא בחוק. בברכת שנה טובה עו"ד יוסף רז