קנס בגין עישון

  • חוק למניעת עישון
    ירון | 22/09/2011 09:20

    שלום,שאלתי בנושא חוק למניעת עישון. הנני עובד כאחראי משמרת בבר. לפני מספר ימים היו אצלי אנשים שעישנו ולא הסכימו להפסיק אחרי שביקשתי, התקשרתי למוקד 106 בשביל שישלחו פקחים. לאחר כשעה וחצי הגיעו פקחים, תפסו את הבחורה שעישנה, נתנו לה דו"ח ואז ביקשו את הפרטים שלי מפני שאני הייתי האחראי משמרת. הם נתנו לי גם דו"ח על סך 5000 ש"ח למרות שאמרתי להם שפניתי למוקד בשביל שישלחו פקחים והצגתי בפניהם את המספר פנייה שלי שמתועדת במוקד.עכשיו לשאלתי, האם אני כבול מבחינה חוקית לדו"ח כי אני רשום עליו, למרות שאני לא בעל העסק? מה קורה אם המעסיק שלי לא יסכים לשלם את הדו"ח או לטפל בעניין?האם מותר לפקח לתת לעסק דו"ח למרות שהתקשרתי למוקד בשביל להזמין את הפקחים אחרי שלא צלחו ניסיונותי להביא להפסקת העישון בעסק?תודה רבה,ירון

    • קנס בגין עישון
      עו"ד יוסף רז | 23/09/2011 11:01

      ירון שלום מדבריך עולה שלא היה מקום להשית עליך קנס. אם תגיש בקשה להישפט ותציג בפני בית המשפט ראיות לכך שפעלת כדי למנוע מאותם אנשים לעשן- אני מניח שתזוכה. בברכה עו"ד יוסף רז