השבת תפוס

  • שחרור תפוס
    ירדן | 18/09/2011 21:12

    הרכב שלי והטלפון נימצאים במשטרה מעל חודש עקב חקירה החקירה הסתיימה באתי לשחרר את התפוס נאמר לי כי הטלפון לא נימצא בארגז המוצגים הרכב חונה בתחנת המישטרה המפתחות אצלי נושא העבירה הוא סמים עדיין לא הוגש כתב אישום עברו 30 ימים הגשתי בקשה לשחרור התפוס וניפתח תיק בבית מישפט השלום ועדיין לא קיבלתי תגובה . נאמר לי שתגובת המישטרה הגיעה לשופטת ואני מחכה לתשובת שופט כרגע המשטרה לטענתה הרכב בחקירה כבר מעל חודש אן להם מפתחות הם אצלי אן שום אישור בידיי שהרכב אצלם או הטלפון האם יש זמן מוגבל להחזיק בתפוסים התפוסים משמשים אותי לעבודה ולמטרות רפואיות עקב מחלה כרונית מאוד קשה מה אפשר לעשות ומה הן זכויותי ? כול הגורמים שאיתם אני בקשר לבריאותי נימצאים בטלפון והרכב מאוד חיוני לי עקב המיקרה גם פוטרתי מעבודתי שכן אני גר בישוב מרוחק שמצריך רכב אן שום בדיקת דם או שטן על צריכת סמים מה עושים.?

    • השבת תפוס
      עו"ד יוסף רז | 18/09/2011 21:38

      ירדן שלום שאלתך מורכבת ונראה שיש צורך בייעוץ משפטי קונקרטי. ככלל, בסמכות המשטרה לתפוס חפץ אם יש יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה. החזקת התפוסים תהיה עד תקופה של 180 ימים אם לא הוגש כתב אישום ובית המשפט יכול להאריך תקופה זו. בברכה עו"ד יוסף רז