האם להגיש תלונה במשטרה

  • מתלבטת האם יש טעם להגיש תלונה - הטרדה מינית
    אני | 06/09/2011 13:18

    כבר קרוב לשבועיים שלושה אני "חווה" הטרדה מינית מצד מכר. למכרות ההיכרות, ישנו גבול דק ביחסים בנינו שלצערי עקב פתיחות עם המשפחה הזו, כנראה שהקו התטשטש. עד כה זה לא הפריע לי, למרות שתמיד היו הערות לכיווני, אבל ברגע שהתווספו ליטופים הכל השתנה אצלי. תחילה מצאתי את עצמי עומדת בקיפאון ולא מסוגלת לומר מילה, בטח ובטח על כך שלא נעים לי. לצערי גם חייכתי במבוכה מטומטמת, שלא הצלחתי לשלוט בה. לכן המעשים המשיכו. עד כה אני מודעת לכך שאשמתי בדבר כי לא באמת אמרתי מפורשות. אולם, בפעמיים האחרונות, שהיו שלשום ויום לפני כן, ניסיתי לאגור אומץ (יש לציין שקרובת משפחה שלו שעמה יש לי יחסים טובים מודעת לכל זה והציעה לדבר איתו בעצמה, אך סירבתי. זה אמור לבוא ממני). נמנעתי מליצור עמו קשר עין, לשאלותיו עניתי תשובות בעלות מילה שתיים בטון שלא מביע עניין בהמשך השיחה, ולהצעותיו המיניות עניתי בישירות (כמה פעמים) שיש לי חבר ורק איתו אני מעוניינת ומתכוונת לבצע את מה שאמר לי שהוא ד-ו-ר-ש ממני. נכון, לא אמרתי מפורשות "תפסיק". לא הצלחתי. אך מי שהיה בסביבה אמר לי לאחר מכן שבלט מאוד שלא נוח לי לפי המבטים שלי, ועצם זה שציינתי בפניו שוב ושוב שיש לי חבר. נמנעתי גם מלהיות בסביבתו, מה שלא עשיתי מעולם. כשחזרתי הביתה כתבתי לו הודעה לפייסבוק האם היה רציני בהצעות שלו, אך לא נענתי. מצד אחד, זה ברור מאוד שאני לא מעוניינת, לכל אדם שהיה שם וצפה, ברור שגם לו. מצד שני לא אמרתי את המילים "תפסיק זה לא נעים לי" מפורשות. לא הצלחתי. באמת שניסיתי... בחרתי ללכת בכיוון של אני תפוסה ומעוניינת רק בחבר שלי. האם יש טעם להגיש תלונה? או שלא יעשו עם זה דבר כי לא אמרתי שחור על גבי לבן, אלא בחרתי בדרך עקיפה... מבולבלת מאוד ואשמח לתשובה מהירה. אם בפיכם שאלות נוספות אלי על המקרה, שאלו ואענה... תודה רבה.

    • האם להגיש תלונה במשטרה
      עו"ד יוסף רז | 07/09/2011 17:18

      שלום רב קצת לא ברור מתיאורך מה בדיוק הוא עשה? כתבת ליטופים אך זה יכול להתפרש לכמה משמעויות. בכל מקרה נראה שאת במצוקה וזקוקה לקצת יותר מתשובה בפורום. אני מציע לך לפנות לאחד מהארגונים לנפגעות תקיפה מינית (יש לא מעט כאלו וחיפוש קצר בגוגל יניב הרבה תוצאות) שם אני בטוח תמצאי אוזן קשבת. לגבי הפן המשפטי, הרי זה יותר פשוט. אם את חשה נפגעת באפשרותך להגיש תלונה במשטרה. את חוששת מכך שלא התנגדת באופן נחרץ, אך החוק אינו דורש ממך להתנגד אלא דורש מהפוגע לקבל הסכמתך. בברכה עו"ד יוסף רז

      • הליטופים...
        אני | 07/09/2011 18:11

        פעם ראשונה הוא עבר על פניי ותוך כדי ליטף לי את המותן והבטן והמשיך ללכת. פעם נוספת כשהוא פסח על פניי הוא ליטף לי את הסנטר. פעם אחת כשישבתי במטבח, שעונה קדימה, הוא ליטף לי את הכתף, משם ירד לגב, והתעכב באיזור של החזיה. בפעם הזו כבר ממש זזתי בכיסא. ופעם אחת הוא דגדג לי את תנוך האוזן עם האצבע, והשפלתי מבט, תזוזה מסויימת. לא אמרתי מילה באף אחת מהפעמים. לא הצלחתי. אבל זזתי, זה כבר לא היה נשלט. מבט ברצפה. היה ברור שאני לא מעוניינת. שלא נעים לי. שמביך. וכפי שאמרתי, ציינתי בפניו את העובדה שיש לי חבר... זה לא עזר כל כך. אכן עשיתי מה שאמרת. צלצלתי ל-1202 ושם ייעצו לי להתלונן. צלצלתי למשטרה ודיברתי גם עם מוקד 100, וגם עם תחנת המשטרה בעיר שלי. במוקד 100 השוטר אמר לי שיש לי עילה לתלונה והסביר לי מה יקרה. אך במשטרה בעיר שלי, השוטר ניסה לשכנע אותי לא להתלונן. הוא אמר לי להימנע ממגע איתו. שאלתי מה יקרה אם הוא יצור קשר איתי. לשוטר לא היו תשובות. אמרתי לו שאני רוצה להתלונן ובמילים יפות הוא אמר שהוא לא רואה טעם, שעדיף שאניח לזה. מאוד כעסתי. ואני עדיין פגועה מכך.

        • המשך
          עו"ד יוסף רז | 07/09/2011 18:26

          צר לי מאוד שהשוטר הגיב כך, פשוט בושה! לדעתי את כן צריכה להגיש תלונה ולא לוותר. את יכולה לגשת בעצמך לתחנה ולבקש לדבר עם קצין החקירות ולספר לו את תגובת השוטר. גם באגרוני הסיוע יוכלו לעזור לך בהגשת התלונה. אפשרות נוספת הינה שכירת שירותיו של עו"ד פלילי שמתמחה בייעוץ וייצוג נפגעי עבירה. אז לשוטר כבר יהיה קשה מאוד להתעלם ממך. בהצלחה עו"ד יוסף רז

          • מודה לך
            אני | 07/09/2011 20:17

            ב-1202 אכן הציעו לי ליווי ואני אקח אותו. ואלך להתלונן. לא אתן לשוטר מטומטם אחד להוציא לי את הרוח מהמפרשים. מודה לך על התגובה.