נכון יותר לשאול האם יש טעם בהגשת תלונה

  • האם זו עבירה פלילית
    מירים | 30/08/2011 23:39

    שלום, בעקבות רעש (סביר) שהילדים שלי עשו, השכנה שלי קיללה אותי, כינתה אותי "זונה", ובסוף תפסה את צינור המייש שלה וירתה לי מיים בפנים בצרחות. האם זו עבירה פלילית ואם כן, מה לעשות. תודה.

    • נכון יותר לשאול האם יש טעם בהגשת תלונה
      שאול אמרני, עו"ד | 31/08/2011 13:45

      שלום השאלה הרלוונטית אינה האם זו עבירה פלילית (כן, הסיפור עם צינור המים יכול להיחשב כתקיפה), אלא האם בנסיבות העניין של סכסוך שכנים המשטרה תעשה משהו. לדעתי, לא. המשטרה תקבל תלונה ותסגור אותה מחוסר עניין לציבור. לגבי כינוי הגנאי יש לבחון אפשרות לתביעה אזרחית על פי חוק לשון הרע. ושוב, גם כאן עולה שאלה האם כדאי להשקיע אנרגיה, כסף וזמן שתוצאתן בנסיבות אלו אינה ברורה (לא ברור מה השופט יפסוק כפיצוי). אך שאלת הכדאיות אינה משפטית וכל אדם זכאי ורשאי להחליט על מה הוא עובר לסדר היום ועל מה לא. לסיכום: יש כאן בסיס לתלונה למשטרה אך התוצאה הכמעט ודאית היא שהתיק יסגר (המשטרה לא מרבה להתערב בסכסוכי שכנים בעיקר כאשר לא מדובר באלימות ופציעות גוף ורכוש מובהקות). לגבי כינויי הגנאי עקרונית אפשר להגיש תביעה על פי חוק לשון הרע. בנסיבות העניין צריך להתייעץ עם עו"ד מומחה לתביעות אלה כדי לבחון האם המאמץ שווה את התוצאה שגם אם התביעה תתקבל, היות ומדובר בתגובה מטופשת בנסיבות של כעס רגעי, ספק מאוד אם הפיצוי יהיה שווה את המאמץ.