יש דרך חוקית ולא יעילה (צו למניעת הטרדה מאיימת)

  • כיצד מרחיקים שכן מציק
    ירוחמי | 29/08/2011 00:49

    יש לי שכן שמאיים עלי,מטריד אותי, מקלל,ומציק.עד ככשיו הגשתי נגדו כ10 תלונות במשטרה והמשטרה לא עושה כלום.איך אני מוציא לו צו הרחקה?האם אני פונה ישירות לבית המשפט?לאיזה בית משפט?תודה מראש .

    • יש דרך חוקית ולא יעילה (צו למניעת הטרדה מאיימת)
      אלי | 29/08/2011 08:53

      אספר מנסיוני המר. בעקבות הטרדות כאלה מצד שכן ולאחר שהמשטרה לא עשתה כלום נגשתי לבית המשפט וקבלתי צו למניעת הטרדה מאיימת. הצו ניתן ל-6 חודשים וניתן להארכה ל-6 חודשים נוספים בלבד. כמובן שההטרדות לא פסקו. בתור אזרח טוב התלוננתי שוב על הפרת צו בית משפט. אך כצפוי המשטרה לא עשתה כלום. נראה שהמשטרה מתערבת רק כשיש רצח, סתם סכסוך שכנים לא אלים אינו מעניין אותה (גם כשיש בו פוטמציאל נפיץ וגם כאשר בית המשפט אמר את דברו). מסקנתי היא שכאשר אין אכיפה אזי חבל על הכסף שמשולם לבית המשפט. נסה על כן להיות תקיף לגבי השכן אך ללא אלימות כי אז המשטרה כן תתערב. אגב, צו הרחקה ניתן נגד בן זוג אך לא נגד שכן (שזוהי דירתו ואין לאן להרחיקו). במצב שלי התחלתי לפתוח עליו פה והוא נרגע.

      • זה שכן שפלש לדירה ויש נגדו צו פינוי
        ירוחמי | 29/08/2011 09:15

        אך עד שהפינוי יתבצע בפועל זה יכול להימשך כמה חודשים,כי להוצאה לפועל יש פרוצדורה שלמה כיצד מפנים .תודה על תגובתך.אך ברשותך,את הצו מניעה שהוצאת, כמה זה עולה ?ומה הפרוצדורה?

        • מצבך טוב
          אלי | 29/08/2011 10:53

          אם יש צו פנוי אז מצבך טוב כי רואים את הסוף (אפילו שזה כמה חודשים). אצלי הבעיה ממשיכה.אני שכרתי עורך דין פלילי אשר גבה 6000+מעם עבור הוצאת צו מיידי ללא נוכחותנו, ישיבה ראשונה בבהמ"ש בה מסרנו גרסאות וישיבה שניה בה הבאתי עדים ובה ניתנה ההחלטה.

          • מצבך יותר טוב
            ירוחמי | 29/08/2011 11:04

            השכן אצלי מעוקל כולו, כך שלא ניתן לתבוע אותו בעתיד, כך שאין גם ממה לקחת, והוא אומר לי את זה חופשי........"אני ישלם לך שקל לחודש על כל התביעות"