ר.פ

  • רישום פלילי
    משה | 09/08/2011 23:02

    שלום במסגרת ריאיון עבודה כעו"ד באחת ממסגרות השירות הציבורי, עברתי כמה שלבים ואני נדרש לחתום על תצהיר ויתור סודיות שלפיו אין לי הרשעה פלילית. אין לי באזרחות באמת שום הרשעה פלילית, אולם לא הגעתי ליום מילואים והועמדתי למשפט וקיבלתי שנתיים על תנאי אם אעשה את אותה עברה שוב - השנתיים עדיין לא עברו. יש שם שאלה האם הורשעתי אי פעם בעבירה פלילית בבימ"ש או בב"ד צבאי, וכן האם הורשעתי או שמתנהלים נגדי הליכים משמעתיים. מה עלי לענות?

    • ר.פ
      עו"ד יוסף רז | 10/08/2011 10:00

      משה שלום עבירה של העדרות משירות צבאי (אני מניח שנשפטת בגין עבירה זו) הינה עבירה מסוג עוון והרשעה בגינה בבי"ד תופיע במרשם הפלילי. נציבות שירות המדינה רשאית לקבל מידע אודות מועמד ממשטרת ישראל. אני לא חושב שיש לך סיבה לחשוש מעברך, כל מקרה נבדק לגופו ועבירה כזו, שאינה ככל הנראה נושאת עמה קלון, לדעתי לא תפריע לך בהליכי הקבלה. בהצלחה עו"ד יוסף רז