מו"מ לכריתת חוזה

  • פרטים אישיים
    r | 02/07/2011 20:58

    חיפשתי דירה להשכרה וניהלתי משא ומתן עם בעלי דירה. תוך ניהול משא ומתן ביקשתי מבעלי דירה לראות את החוזה שכירות שאני עתיד לחתום והם סירבו, אז כדי לקבל אימון מי משכירים פוטנציאלים שלחתי להם חוזה שכירות הנוכחית שלי (רציתי להחליף שכירות כי מחירים עלו) , בחוזה שכירות הנוכחית מחקתי פרטים המשכירים הנוכחים שלי ( חוץ משמות) . בתגובה הם שלחו צילום של חוזה שכירות שאנחנו אמורים לחתום וגם נתנו לי אותו וגם כן שלחו צילומים של חוזה שכירות עם דיירת נוכחית. החוזה שכירות שלהם לא מצא חן בעיני ואני הודעתי שאני לא רוצה לשכור את הדירה. אז הם התחילו לדרוש ממני חזרה את חוזה שכירות שהם נתנו לי ואני לצערי לא מוצא אותו. אז הם דרשו שאני אתן להם התחייבות בכתב שאני לא אשתמש בחוזה שכירות הזה , אני סירבתי וכעת הם מאיימים לפנות למשטרה שכאילו אני הוצאתי מידה מהם. הרושם שלי שהם חיפשו פרייר שישכים לתנאים שלהם וכעת הם פשוט רוצים לנקום. מה עלי לעשות ? חשוב לציין שני דברים : שלחנו אחד לשני צילומים בדואר אלקטרוני. אני נכה יש לי מחלה נפשית וכל עסק הזה גורם לי למתח נפשי חזק. תודה מראש.

    • מו"מ לכריתת חוזה
      עו"ד יוסף רז | 02/07/2011 21:34

      ערב טוב שאלתך לא ממש ברורה אם העבירו לך את החוזה במייל, איך וכיצד הם בדיוק רוצים אותו בחזרה? בכל מקרה, אם מדובר בסיטואציה בה משכיר דירה פוטנציאלי העביר לך חוזה במהלך משא ומתן להשכרת דירה, אתה קראת את החוזה ואינך מעוניין מסיבה כזו או אחרת, הם יכולים לאיים עליך עד מחר בפניה למשטרה, לא ביצעת כל עבירה פלילית. בכל מקרה, שמור את ההתכתבויות בינכם ואפילו תקליט את השיחות, שלא תופתע יום אחד מתביעה אזרחית מיותרת בהצלחה בדירה הבאה עו"ד יוסף רז

      • תודה
        r | 02/07/2011 22:46

        הם כאילו מפחדים שאני יכול להשתמש בפרטים שלהם שמופעים בחוזה (בעצם אני לא יודע מה הם רוצים , נדמה לי ש סתם מטרטרים אותי), אבל יש שם רק מספרי ת''ז ו כתובת.הם גם נתנו לי גוש ו חלקה של נכס כדי שאני אוכל לבדוק האם הם בעלים (ברשת לא הייה ניתן למצא  הנתונים האלה לפי כתובת ).אבל זה דבר נורמטיבי לפני שכירות \קניה של דירה.במה הם יכולים להאשים אותי ?הם גם שלחו לי צילומים וגם נתנו את החוזה.