אינך יכול לבטל את התלונה שהגשת

  • ביטול תלונה שהוגשה
    ליבי | 23/06/2011 00:16

    הגשתי תלונה נגד השכן שלי ובנו הצעיר לאחר שאלו איימו עלי מבלי לחשוב על התנהגות כבני אדם,בכל פעם שהערתי על החומרה שבדבר האב מצידו אמר לי שאם יש לי בעיה שאפנה למשטרה.בלהט הכעס וגם הפחד הגשתי תלונה.לצערי לא חשבתי פעמיים.אמנם מדובר באנשים אלימים אבל אני חוששת שעשיתי יותר גרוע ואני מתחרטת כי בכל זאת מדובר בסופו של דבר בשכנים ובמחשבה שניה אני לא הייתי רוצה שלילד יפתח רישום פלילי במשטרה כי בסך הכל נגרר אחרי אביו הברברי.יתר על כן שמעתי על כוונתו של הילד להגיש תלונה נגדי כתגובה אך אינני יודעת אם עשה זאת.הבנתי שביטול התלונה יוציא אותי כמטרידת המערכת.אבל אני לא רוצה להיות על תקן השכנה הרעה.מה כדאי לעשות?מעולם לא הגשתי תלונה במשטרה...מה יקרה כעת?

    • אינך יכול לבטל את התלונה שהגשת
      עופר בן אברהם | 23/06/2011 02:37

      1. את יכולה רק לבקש, שלא לחקור או שלא להעמיד לדין את הנילונים, מה שממילא בסמכות המשטרה או רשות התביעה. 2. ייתכן אפוא, שבקשתך לא תעלה ולא תוריד. מנגד, אם הנטייה היא להעמיד לדין, אפשר שיתחשבו בבקשתך, אם יהיו משוכנעים שהיא הוגשה מתוך רצון חופשי, ולא מתוך לחץ או איומים. 3. עלייך להיזהר גם, שלא ישתמע מבקשתך, ששיקרת ביודעין בדברי התלונה, שזו עבירה פלילית ואף עילה לתביעת דיבה. 4. הביאי בחשבון עוד, שמבחינת השכנים, בקשתך עשויה להעיד על חולשה ופחד, ולאו דווקא לתרום לשיפור היחסים אתם.

      • יכול => יכולה  לת
        עופר בן אברהם | 23/06/2011 02:39