איזוק בחקירה

  • לקיחה לחקירה
    רועי | 13/06/2011 20:48

    היום התקשר אלי שוטר בבוקר ולאחר שיחה בה אמרתי שאני לא גר בכתובת שרשומה להם הגיע עד למקום עבודתי שאני אמרתי לו איפה היא ולקח אותי משם לחקירה בנוגע לחשד בפריצה וגרימת נזק אם אני זוכר נכון, במקום התגלו תביעות אצבע שלי בגלל שאני טכנאי תקשורת והייתי בעבר אצל הלקוח והדבר מוכח ע"י טופס התקנה. הושיבו אותי שעה וחצי עם אזיקים על הידיים וגם כל זמן החקירה! האם הדבר תקין? האם יתכן שזאת הפעם הראשונה ששמעתי שמחפשים אותי לחקירה ע"י שיחת טלפון וכבר לוקחים אותי למשטרה ואוזקים אותי שם באזיקים?? לא לדבר על זה שאין לי שום קשר ידיעה או כל דבר שקשור לנושא הפריצה המדוברת

    • איזוק בחקירה
      עו"ד יוסף רז | 13/06/2011 21:16

      רועי שלום נשמע כי החוקר התנהג בצורה לא תקינה האם הודיע לך כי אתה עצור? האם נחקרת באזהרה? האם ישנה סיבה כל שהיא לאיזוק? ניסית לברוח? לא מעט שאלות עולות מהמקרה שהעלת בכל מקרה, אני במקומך הייתי דואג פחות לאיזוק ויותר לתיק שעלול להיפתח לך ולהליכים משפטיים עתידיים ממליץ לך בחום להיוועץ בעו"ד פלילי, עבירת התפרצות הינה עבירה חמורה והעונשים בגינה הינם עונשי מאסר מאחורי סורג ובריח גם לאנשים ללא עבר פלילי

      • איזוק בחקירה
        רועי | 14/06/2011 00:57

        האם עלי לחשוש גם במידה ולא עשיתי כלום? יש להם טביעת אצבע שלי במקרה בגלל שתפסו אצלי פעם גויינט ברחוב, אני עובד קבוע כבר בחברת תקשורת מזה מספר רב של שנים, הייתי במקום בו התבצעה פריצה כלשהי ובגלל זה טביעת האצבע שלי שם נקודה. האם יש צורך בעורך דין? שוחררתי בערבות עצמית ואין לי מושג אפילו מה זה אומר, לא אמרו לי שאני עצור ולא כלום-אמרו שאני צריך להגיע איתם לחקירה-לא ידעתי מה רוצים ולא אמרו לי בכלל על מה אני צריך להיחקר עד שהגעתי לחוקרת אחרי שעה וחצי כמעט שאני מתוסכל ולא שקט- חשבתי שזה נוגע לאותה עבירת סמים שולית כי אין סיבה אחרת- ברגע ששמעתי על מה אני חשוד הוקל לי בצורה הזויה הרי אני לא אשם נקודה. לא ברחתי ולא חששתי לבוא בגדול-גרתי בדירה בעיר אחרת ועכשיו אני אצל הורי-במעבר לפני חודשיים לא העברתי כתובת ובכלל אפריל-מאי הייתי בארה"ב בטיול משפחתי ככה שגם אם היו שולחים לי את זה להורים הייתי בחו"ל, ברגע שהתקשר ישר עניתי ואמרתי לו איפה אני ומה הכתובת לא עלה בדעתי בכלל להתחמק. אני מתכוון להגיש תלונה במח"ש בעקבות המקרה ולא מעניין אותי שמצאו שם את האצבע שלי- נמצא אצל הרבה לקוחות ביום כולל משרדי הבורסה וכל מקום עסקי- לא יתכן שבכל פריצה שנעשת שמוצאים את הטביעת אצבע שלי יקחו אותי באזיקים למשטרה- לא מוכן לקבל את זה! האם אני באמת זקוק לעורך דין? אשמח לקבל המלצות!

        • ייעוץ משפטי בחקירה
          עו"ד יוסף רז | 14/06/2011 20:27

          רועי שלום כל אדם שנחקר בחשד לביצוע פשע ראוי לו שיוועץ בעו"ד, זאת מאחר ורק עו"ד מנוסה ידע ויוכל לתת מענה לבעיות שעלולות לצוץ אם יהיו הליכים נוספים גם אם אתה בטוח שאתה חף מפשע אף אחד לא מבטיח לך שמחר לא יקראו לך לחקירה נוספת מבלי להיכנס לפרטי המקרה עצמו, מאחר וקצרה היריעה, אני שב וממליץ לך לא להקל ראש בנושא, עדיף לך להיוועץ עכשיו בעו"ד ולצמצם נזק להמשך (שוב, לא בטוח שיהיה אבל עדיף ללכת על בטוח) בהצלחה