האם ניתן להפקיד שיקים בחשבון נפטר

  • הפקדת שיקים בחשבון נפטר
    בירנית | 20/08/2011 12:13

    כפי שראיתי, ענית על שאלה דומה. דודי נפטר, ונמצאו בין דברי הדואר שורה של המחאות אותן קיבל מקרן פנסיה וביטוח לאומי בקנדה (היה קנדי). הבנתי ממך שחשבון אדם שנפטר מוקפא. האם נוכל להפקיד שיקים אלה עם קבלת צו הירושה? במילים אחרות, באיזה שלב או באיזה אופן ניתן להפקיד המחאות אלה (כן לאור העובדה שלשיק יש אורך חייםש של 6 חודשים וצו ירושה יכול להיות הליך ארוך בארצנו). תודה.

    • האם ניתן להפקיד שיקים בחשבון נפטר
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/08/2011 21:36

      שלום רב, חשבון נפטר מוקפא כעיקרון למשיכות (למעט שיקים שנמשכו טרם פטירתו ושיש להם כיסוי), עד להמצאת צו ירושה/צן קיום צוואה. עם זאת, אין מניעה להפקיד שיקים בחשבון נפטר. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות