חשבון מוגבל

  • חשבון מוגבל
    ליאת | 03/08/2011 11:17

    היי שלום לך, בהמשך לתשובתך לשאלתי בנוגע לפתיחת חשבון בנק לאחר סיום הגבלה של שנה ציינת שחובת הבנק לפתוח לי חשבון בנק,אך אין לו חובה לתת אשראי מה זה אומר ??? חשבון בלי כרטיס אשראי בלי צ'קים ובלי מסגרת בכלל?? אז איך אפשר להתנהל בצורה כזו האם יש דרך כן לקבל לפחות מינימום אשראי איך משכנעים את הבנק? ואם אנימעבירה משכורת 8000ש"ח נטו?? שאלה אחרונה אם אני פותחת חשבון בבנק הדואר האם ניתן לעקל חשבון של בנק דואר ומשכורת שמועברת אליו? אודה על תשובתך.

    • חשבון מוגבל
      עו"ד אבי זילברפלד | 03/08/2011 22:14

      שלום רב, אכן, בנק לא חייב לתת אשראי, אלא רק למי שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה, ובתנאים שהוא רוצה. ככל שזה לא מוצא חן בעיני להקוח, הוא רשאי ללכת ולנסות מזלו בבנק אחר. ע"מ לקבל אשראי, צריך לשכנע את הבנקאי שמצבך הכלכלי טוב, ואין חשש מאי השבת הכסף. גם בבנק הדואר ניתן לעשות עיקול. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות