קבלת משכנתא

  • ליווי בנק בנדל"ן
    גלי | 28/06/2011 10:39

    שלום רב, אנו גרים בדירת עמידר ועל קרקע של מנהל מקרקעי ישראל. אבי הוא הזכאי הראשון לרכוש את הקרקע ואת הדירה בהנחה גדולה מעמידר. בכוונתנו לרכוש את הדירה , שהולכת עם המגרש, ואח"כ למכור אותה וזאת תהיה עסקה מאוד רווחית עבורנו. העניין הוא שאין לנו את הכסף לרכוש את הדירה ואפילו לא מעט. האם בנק יכול ללוות אותנו בעניין זה, ז"א להקצות לנו הלוואה לרכישת הדירה , תמורת שעבוד הדירה , מבלי שאנו נצטרך הון משלנו לצורך כך? האם בנקים עושים דברים כאלה? הרי ברגע שנקנה את הדירה , נוכל למכור אותה בתוך זמן קצר בגלל הביקוש לאיזור. תודה.

    • קבלת משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/06/2011 13:38

      שלום רב, ליווי בנקאי זה מונח השייך לבניית פרוייקט, ולא למה שאתה רוצה. אתה למעשה מתעניין בלקיחת משכנתא בשיעור 100% מהעלות. בנקים לא נותנים כיום הלוואות כלאו, ולדעתי, עם ביטוח משכנתא תוכל לקבל 90% מהעלות. פנה ישירות לבנקים למשכנתאות וברר עימם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • לתשובתך-הבהרה
        גלי | 28/06/2011 14:53

        שלום , כן מדובר בפרויקט בניה. השטח הוא שטח ענק של המנהל שמי שירכוש אותו יבנה שם כמה יחידות דיור. הרווח שאנו נקבל על מכירה כזאת הוא גדול בהרבה מהסכום לו אנו זקוקים כדי לקנות את השטח מהמנהל, בגלל הזכויות שיש לנו שם. נצטרך הלוואה מהבנק שאת ההחזר עליו יקבל הבנק בתוך מספר חודשים,כאשר ימצא קונה להשקעה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 30/06/2011 10:11

          שלום רב, ועדיין, הליווי הבנקאי יינתן למי שירכוש את הקרקע, ולא לכם. אתם צריכים משכנתא. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות