התנהגות בנק במו"מ

  • התעקשות של בנק...
    אחד שדווקא רוצה לשלם | 06/06/2011 15:34

    שלום רב, אני בן 28 לפני כ-5 שנים נקלעתי למשבר ובוא הייתי חייב לבנק כ-120-150K בהלוואות. לאחר שהחלטתי שאני לא הולך לפשיטת רגל או כל דבר דומה נאבקתי 5 שנים להחזיר את הסכום. בדרך פעמיים איבדתי את העבודה ( פעם אחרונה בגלל מילואים) ובכל אחת מהפעמים היה בעיה כי ההחזרים עמדו על 3500-4000 ו-3 חודשים שלא עבדתי גרמו לפיגורים. בפעם הראשונה עשו ארגון חוב ואז שנה אחרי ששוב קרה אותו דבר לא הסכימו לעשות ארגון חוב ודרשו שאשלם את כל הפיגורים כתוצאה מכך עברתי לבנק אחר שם אני מפקיד את המשכורת ומפריש מהמשכורת אליהם. (אחרי חודשיים שהמשכורת נכנסה אליהם ולא קיבלתי מהם שקל בגלל החוב!!) בחודש הראשון שלא נכנסה משכורת ובכל זאת הפקדתי את סכום ההלוואה הם ביצעו פרעון של כל ההלוואה לחשבון פיגורים, לא אמרו לי על כך כלום ודרשו רק שאמשיך לשלם 2000 ש"ח כל חודש לפני שזה יעבור לטיפול משפטי מחוץ לבנק. (כמובן הריביות קפצו מ-6% ל-13%) מאז ועד היום עברו 9 חודשים בהם שילמתי לסירוגין 9000 ש"ח. השבוע קיבלתי מכתב מהעו"ד שלהם שיש לי עד ה-23.6 להסדיר את החוב (שבוע לפני הפקדתי 1000ש"ח ) שנכון להיום עומד על 25K . ראשית האם מותר היה להם להתנהל כך? חזרתי עכשיו מפגישה עם העו"ד שלהם. הם לא מעוניין לפרוש לי את הסכום רק לאחר הוצאה לפועל.. אני לא מבין אותם אני רוצה לשלם ועושה מאמצים ובנוסף החוב כבר פחות משישית ממה שהיה ועכשיו הם רוצים לעשות לי בלאגן?? איפה ההגיון? מה אני יכול לעשות? אני לא רוצה כתם ועל זה נלחמתי 5 שנים! איך עושים עכשיו ומה? תודה מראש על העזרה הנואש שרוצה לשלם...

    • התנהגות בנק במו"מ
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/06/2011 23:13

      שלום רב, נקודת המוצא הינה שלא ניתן לחייב אף צד אם להסכים לעמדת הצד שכנגד או לא. הדבר נכון לגביך, כמו גם ביחס לבנק. עם זאת, ישנה פסיקה המטילה על הבנק התנהגות בתום לב אף במצבים אלו בהם הלקוח מעוניין לשלם, והבנק מעמיד דרישות בלתי סבירות. מציע שתפנה בכתב בדואר רשום לבנק ולעו"ד שלו, תבהיר יכולותיך והצעתך להסדר, ותדגיש שכל פעיולת בבימ"ש/הוצל"פ רק תגביר את נזקיך מבלי שתביא תועלת לבנק, וכי תראה בבנק אחראי לניפוח החוב בהתאם. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות