ביטוח רכב בגין הלוואה לרכישת הרכב

  • הונאה, האם זו המילה הנכונה?
    אמיר | 29/05/2011 23:52

    שלום רב,רציתי לשאול כמה שאלות לגבי לקוח הבנק לבין פקיד הבנק.אני לקחתי הלוואה מהבנק למטרת קניית רכב. הבנק אמר לי לעשות שיעבוד לרכב. פקיד הבנק ציווה עלי לעשות שיעבוד וגם לעשות פולסת ביטוח מקיףבאותו יום שבאתי אליו והוא יצא מהבנק כדי לראות את הרכב. בלי זה אנני יכול לצאת מהבנק עם הרכב ז"א אני חייב להביא את המפתחות אליו. האם פקיד הבנק יכול לעשות זאת?הצעד הבא של הפקיד הבנק היה להתקשר לסוכנת שהוא מכיר ולעשות לי ביטוח מקיף מבלי שאני מכיר את הביטוח.באותו יום היא שלחה לו טפסים שאני יחתום ואז היא תשלח לו את הטופס שעבוד.זה מה שקרה.לאחר שנה הסוכנת של הביטח שהוא מכיר מתקשרת אליי כי חידשה את הפוליסה בלי רשותי. ובטלפון היא אומרת לי שהיא סיכמה עם אותו נציג הבנק. הנציג הנ"ל אינו עובד כבר בבנק כיום.מה אני יכול לעשות?האם אני יכול להגיש תביעה נגד הבנק?

    • ביטוח רכב בגין הלוואה לרכישת הרכב
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/05/2011 13:16

      שלום רב, דרישת הבנק לעשות ביטוח לרכב שנרכש בכספי ההלוואה -לגיטימית, באשר הפוליסה משועבדת אף היא לטובת הבנק (אם יש אובדן לרכב - תגמולי הביטוח מועברים לבנק לכסוי ההלוואה). ההפנייה לסוכן הביטוח שלו - תמוהה, אך אינני סבור שכדאי להגיש תביעה בגין כך. זכותך להחליך סוכן ביטוח מתי שמתחשק לך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך
        אמיר | 30/05/2011 20:09

        הבעיה היא שאותו סוכן ביטוח מאיים אלי וגם אומר לי שהוא הולך לתבוע אותי ובעצם התביעה נגדי התחילה.מה עושים?

        • פנה לפורום ביטוחים  לת
          עו"ד אבי זילברפלד | 31/05/2011 10:10