ערבות

  • ערבות בהלוואה
    נטליה | 29/05/2011 11:34

    שלום רב, אני ועוד מישהי חתמנו ערבות לחבר על 60000 ש"ח. החייב לא משלם את ההלוואה כבר מספר חודשים ובמקביל הוא מנהל תיק על פשיטת רגל פרטית. כל החובות שלו לבנק עומדים על סך 250000 כאשר ההלוואה הזו ביניהם. קיבלנו מכתב מהבנק שנפתחה נגדו תביעה והאם אנחנו מעוניינים להצטרף לתביעה או להסדיר את החוב. האם יכולים לחייב אותנו על החוב מעבר לסכום שחתמנו? מה יקרה אם הוא יוכר כפושט רגל, האם אנחנו נהיה חייבים להסדיר את החוב במקומו? האם כדאי להצטרף למשפט או להסדיר את חלקינו לפני המשפט? אודה לתשובתכם.

    • ערבות
      עו"ד אבי זילברפלד | 29/05/2011 14:24

      שלום רב, הואיל ולטענתך החייב העיקרי בהליכי פשר, הבנק יהא רשאי לתבוע החוב מכם. לא ניתן לחייב הערבים ביותר מסך החוב לפי כתב הערבות. ככל שאין לכם טענות הגנה מפני הערבות, מומלץ בהחלט לנסות להגיע להסדר בלי הליך של תביעה אשר רק תייקר את העסק. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות