האם הבנק רשאי למשוך מפר"י לכיסוי חוב בעו"ש

  • משיכה יזומה של הבנק מהפרי לעו"ש
    פ.ק | 11/04/2011 14:57

    עו"ד אבי זילברפלד שלום, שאלתי היא כזאת : חיובי כרטיס האשראי שלי הם בראשון לחודש, משכורת נכנסת ב10, בין לבין נוצר פער של מינוס עד כניסת המשכורת.פתחתי מסגרת עו"ש והיא נגמרה ב 31 לחודש 3 (בלי להודיע לי),בשביל לחסות מינוס שנוצר בין ה 1-9 לחודש הבנק משך מיוזמתו בלי להודיע לי כסף מהפקדון היומי שלי על מנת לחסות את המינוס,האם פעולה זו היא חוקית? האם מותר לו למשוך בלי לידע אותי על דבר המשיכה? והאם בתוך גמר החוזה על המסגרת הוא אינו חייב לדווח לי כי נגמר החוזה?

    • האם הבנק רשאי למשוך מפר"י לכיסוי חוב בעו"ש
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/04/2011 17:57

      שלום רב, האותיות הקטנות (כן, אותו חוזה בין הבנק ללקוח שאף אחד לא קורא...) מתירות לבנק לפעול כאמור. עם זאת הוא חייב להודיע לך על ]פעולה זו. ביחס למסגרת האשראי, מאחר והיא ניתנת למועד קצוב, עליך לזכור מתי זה מסתיים. ההודעה שתקבל תהיא רטרואקטיבית, לאחר סיום התקופה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • לגבי אי הודעת הבנק על ביצוע הפעולה.
        פ.ק | 12/04/2011 10:59

        אין כלל וכלל ויכוח על זה שפעולת הבנק היא חוקית, משיכת כספים מהפיקדון, אלה על אופן הביצוע כלומר אי מסירת הודעה מהבנק כלפי על ביצוע הפעולה.. האם מצב כזה הוא חוקי? שהבנק לא מודיע לי על ביצוע הפעולה "מאחורי גבי" ופשוט מבצע אותה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 12/04/2011 13:42

          שלום רב, הבנק חייב להודיע לך על הפעולה. ככל שלא קיבלת הודעה - תתלונן אצל המפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות