הפרת אישור עקרוני למשכנתא

  • משכנתא לא מאושרת לאחר חתימת חוזה
    פ.ש | 05/04/2011 21:51

    שלום רב , הגענו לבנק לצורך הגשת בקשה למשכנתא , הפקידה את כל המסמכים הדרושים , כשהיו בידיה המסמכים המבוקשים , לאחר מס' ימים קיבלנו תשובה טלפונית מהפקידה שהמשכנתא אכן מאושרת , ועל מנת לקבל את הכסף עלינו להציג חוזה חתום ע"י הקבלן , לאחר שחתמנו חוזה , קבענו פגישה עם הפקידה בבנק לגבי סידור תשלומי המשכנתא , יום לפני הפגישה קיבלנו הודעה טלפונית שהמשכנתא לא מאושרת , הסיבה לטענת הפקידה היא משום שהיו לנו כמה החזרות של המשכנתא הקודמת במהלך השנתיים האחרונות , האם זה לא משהו שהיה אמור להיבדק מלכתחילה ? לפקידה ניתן דו"ח התנהלות של שנתיים אחורה של המשכנתא . לא הסתרנו כלום , מה ניתן לעשות ? אנו ממש לא רוצים לבטל את החוזה ולהפסיד 10% . אודה לתשובתך המהירה , תודה רבה

    • הפרת אישור עקרוני למשכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/04/2011 18:26

      שלום רב, אתחיל מהסוף: ככל שתוכיחו את טענותיכם, קרי: שהבנק אישר לכם את המשכנתא, ביהמ"ש רשאי לחייב אותו לפצות אתכם על הנזק שנגרם לכם. עם זאת, סביר שהבנק יטען שנתן רק אישור עקרוני, בו ישנו סעיף שהבנק מבהיר שהאישור אינו סופי, ולכן אין הוא מחייב. לגופו של ענין: נסו לשכנע את הבנק, אולי להוסיף בטחונות. ההחלטה כולה שלו. כמו כן ניתן לנסות במקביל בנק אחר. ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות