מה משמעות הגבלת חשבון בפעם השניה בתוך 3 שנים מסיום ההגבלה הראשונה ?

  • הגבלה בחשבון.בבקשה דחוף.
    הילי | 16/03/2011 00:54

    ב-12/12/06 ניתנה לי החלטה של צו הפטר חלוט לאחר פשיטת רגל.מיד אח"כ פתחתי חשבון באחד מהבנקים.בשנה האחרונה היו לי החזרות צקים הבנק הלך לקראתי ועל מנת למנוע שוב הגבלה הוא העלה לי את המסגרת זמנית ואף נתן לי הלוואה.לצערי הגדול בחודש שעבר נאלצתי להפסיק לעבוד עקב בעיה בריאותית בעקבות מאמץ בעבודה(לשמחתי הגדולה לאחר פורים אתחיל בעבודה אחרת שהכנסתה גם גבוהה יותר)ולכן גםההכנסות קטנו מה שהוביל להחזרת שני צקים נוספים שזה אומר בעצם ששוב יחול עליי חוק ההגבלות.בעצם כבר היום סגנית המנהל של הבנק אמרה לי שאני כבר מוגבלת למרות שעדיין לא קיבלתי הודעה בכתב.גם מבדיקה שעשיתי דרך האינטרט לא רשום שכרגע חשבוני מוגבל.8 הצקים הראשונים הוחזרו במהלך שנת 2010,עד חודש נובמבר ובימים האחרונים השניים האחרונים.ברצוני לברר מ"ס דברים ואשמח למענה בדחיפות. א.האם בעקבות הפסקת עבודתי עכב בעיה רפואית אוכל לפנות לבנק ישראל בבקשה לביטול ההגבלה מאחר שנתתי צקים דחויים בזמן שעבדתי וידעתי שלא תהיה בעיה בפרעונם?האם יש לי סיכוי לקבל תשובה חיובית או שמא בגלל שהייתי בעבר מוגבלת ישפיע על החלטת בנק ישראל? ב.נאמר לי שההגבלה תחול עליי לשנתיים.מדוע?זה לא אמור להיות לתקופה של שנה או שכך זה הדבר בגלל ה"עבר".אני אם חד הורית ולא הייתי רוצה בשנת לעבור שוב את כל מה בכל מה שקשור בהגבלה. ידוע לי שאסור לי בהגבלה לעבוד עם צקים,אך האם צקים שנתתי מזמן כדחויים,הבנק אמור לפרוע אותם(כמובן רק כשיש כיסוי לכך)או לא?מה עליי לעשות בענין? שאלה אחרונה,האם כלקוח מוגבל יחולו עליי עוד מיני הגבלות כמו אי כיבוד הוראות קבע,הפחתת מסגרת האשראי?אילו הגבלות אחרות יחולו עליי?

    • מה משמעות הגבלת חשבון בפעם השניה בתוך 3 שנים מסיום ההגבלה הראשונה ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/03/2011 09:57

      שלום רב, מי שהיה לקוח מוגבל וחשבונו הוגבל שנית תוך שלוש שנים מיום שנסתיימה התקופה שבה היה לקוח מוגבל, נחשב כ"לקוח מוגבל חמור". לקוח מוגבל חמור - יוגבלו כל חשבונותיו, וכן החשבונות המשותפים לו ולאחרים והחשבונות שבהם הוא מיופה כוח, למעט החשבונות שבהם הוא מורשה חתימה. תקופת ההגבלה של לקוח מוגבל חמור ושל חשבונותיו, היא שנתיים, בשונה מהגבלה של שנה בלבד בהגבלה ראשונה. ההגבלות החלות על לקוח מוגבל חמור הינן: חובר אפשרות לפתוח חשבון בנק, חוסר אפשרות למשוך שיק באף חשבון. חשבון קיים יוכל להמשיך להתנהל ביתרת זכות, וכל עוד יש זכות, על הבנק לכבד את הוראות הקבע שבחשבון. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות