דרישת בנק לתשלום עבור מחיקת רישום היסטורי שלילי

  • חשבון בנק משותף
    דפנה | 14/03/2011 23:33

    רציתי לברר האם זה נכון שלבעלי יש חשבון בנק על שמו בלבד ואני לא שותפה איתו הבנק מסרב שמשכורתי תכנס לחשבון שלו כל עוד אנחנו לא שותפים יחד האם יש חוק כזה שאוסר ,ברצוני לציין ששנה המשכורת שלי נכנסה לחשבון שלו,ופתאום הם התעוררו והודיעו שנפסיק עם זה מייד ,חשוב לי לציין דבר נוסף שבעבר היה לי חשבון בבנק הזה(לא בסניף הזה)והיה לי חוב שהגיע לתביעה משפטית אצל עו"ד לפני 10 שנים בערך שילמתי את החוב פחות סכום שהם מחלו לי כדי לסגור את התיק,אבל הם השאירו סימון שאני לא אוכל לפתוח חשבון בבנק הזה גם לא להיות מיופת כוח ,מבירור שעשיתי מול פניות הציבור של הבנק,נמסר לי שאם ארצה להסיר את הסימון עליי לשלם להם 12,000ש"ח ואז הם יסירו את הסימון ורק אז אוכל לפתוח חשבון משותף עם בעלי,האם מותר להם לעשות דבר כזה ולחייב אותי בסכום הזוי שכזה אחרי כ"כ הרבה שנים שהתיק סגור?

    • דרישת בנק לתשלום עבור מחיקת רישום היסטורי שלילי
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/03/2011 12:48

      שלום רב, דרישת הבנק שתשלמי עבור מחיקת ה"כתם" ההיסטורי - מחוצפת וחסרת בסיס משפטי, ואני ממליץ שתפני בתלונה למפקח על הבנקים. ביחס לפתיחת חשבון על שמך- מדוע את מתעקשת לפתוח חשבון באותו בנק בו היו לך בעיות ? החסרים בנקים בישראל? פתחי חשבון על שמך והעבירי לשם המשכורת. ככל שיש לך מניעה לעשות זאת, אינני סבור שהבנק יכול להתנגד בנסיבות אלו להפקדות משכורתך לחשבון בעלך, ואם יתמיד בכך - התלונני גם על זה (למרות שהמלצתי כאמור הינה לעזוב אותו. יחכו לכם בפינה ! ) בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות