האם ניתן לעקל כספים ע"ס יפוי כח ?

  • מיופת כוח בחשבון עו"ש
    רינת | 14/03/2011 20:35

    שלום רבלבעלי יש חשבון בנק הוא רוצה שאני יכנס כמיופת כוח לחשבוןהאים אני יוכל להתחיל להעביר לחשבון שלו את המשכורת שלי? אפילו רק שאני מיופת כוח? האים אני יהיה בעלת החשבון יחד עם בעלי? והאים עיקולים שיש לי בחשבון הנוכחי שלי וגם כאלה שיגיעו על שמי בעתיד  יגיעו גם לחשבון שלו ?מכיוון שאני מיופת כוח בחשבונו?זאת אני שואלת כי אף בנק לא מוכן לפתוח לי חשבון בגלל עברי הבנקאי אבל אני חייבת להמשיך לחיות חייבת להעביר את המשכורת לחשבון מסויים. כי איזה עורך דין אמר לי שאם אני  רק מיופת כוח אזי לא יכולים לעקל לבעלי את החשבון.אנא עזרתכם  תנו לי פתרונות מעשיים בתודה מראש רינת

    • האם ניתן לעקל כספים ע"ס יפוי כח ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/03/2011 12:57

      שלום רב, בהליכי העיקול הרגילים (להבדיל מהליך מיוחד בו יוכח שהכסף למעשה שלך), יפוי כח בחשבון הזולת, לא מקנה זכות עיקול כנגדך בחשבון של הזולת. כמיופת כח את לא "בעלת החשבון", אלא רק יש לך סמכויות שונות לפעול בחשבון, כשההנחנ הינה שאת עושה זאת לטובת בעל החשבון. אין כל קשר בין יפוי הכח להפקדת המשכורת. לענין פתיחת החשבון - דרשי מהבנק בכתב לפתוח חשבון ללא מסגרת אשראי, ואם יסרב - תתלונני בפני המפקח על הבנקים. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • שאלת נוספת
        רינת | 15/03/2011 13:56

        קודם כל תודה רבה על תשובתך מקרב לבשאלתי האים בכל אופן אוכל להתחיל להפקיד את משכורתי בחשבון למרות שאני לא בעלת החשבון אלא רק מויפת כח?בתודה מראש רינת

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 16/03/2011 10:03

          שלום רב, לדעתי - כן, ואם הבנק יתנגד בקשי שינמק זאת בכתב. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות