ביטול חשבון משותף

  • חשבון בנק משותף
    ליב | 13/03/2011 22:44

    לאחר סכסוך עם שותפי בחברה העברתי לו את מניותיי בחברה ובאופן רשמי אינני חלק מין החברה (למרות שבפועל הוא הפר את הסכם סיום ההתקשרות ביננו). היו לנו 2 חשבונות עסקיים בשני בנקים- אחד שחרר אותי מהתחייבותיי בחשבון לא כל בעיה והשני (לאומי) טוען כי מבחינתו אני חלק מין החשבון לכל דבר ועניין עד ששותפי לשעבר יפנה אליהם בבקשה להסיר אותי מהחשבון. הוא מתעלם מפניותיי. האם משיכת כסף מהחשבון תיחשב זייוף? עבירה על החוק באיזשהוא אופן? איך אני יכולה לשחרר את עצמי מהחשבון - יצוין כי הבנק יודע שאינני חלק פעיל מהחברה וכי אין לי מניות בה. תודה!

    • ביטול חשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/03/2011 14:07

      שלום רב, בפנייתך אתה מציין "חשבון בנק משותף", אך מתוכן פנייתך נראה לי שמדובר בחשבון של חברה בע"מ. כלומר, החשבון אינו משותף, אלא יש בו 2 בעלי זכויות חתימה. לענין "הבנק מסרב לשחרר אותי" - נראה לי שאתה מתכוון לשחרור מערבותך, ולא מזכויות החתימה. אם צדקתי בהנחותי הנ"ל - הרי שהבנק רשאי שלא לשחרר אותך מערבות, כל עוד לא יהיה לו ביטחון חלופי לחוב. אם טעיתי בהנחותי - נא פנה שנית והבהר עצמך. לענין הזיוף - לא ירדתי לסוף דעתך. הבהר עצמך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרות
        ליב | 14/03/2011 14:43

        קודם כל תודה! אתה צודק, זהו חשבון של חברה בע"מ הכולל שני בעלי זכויות חתימה. בשיחה עם מנהלת עסקית בבנק הובהר לי כי אני חלק מין החשבון לכל דבר ולא רק לעניין הערבויות. כל זאת למרות שהם יודעים שאינני בעלת מניות בחברה. הבנק מסרב לשחרר לשחרר אותי כערבה כמו גם מזכויות החתימה כפי שניתנו לי כשעוד הייתי חלק מהחברה. ואני שואלת- אם כך הדבר: 1. איך אני יכולה לפעול מול הבנק לשחרור ערבותי? . 2. כל עוד אני בעלת זכויות חתימה בחברה, האם אני יכולה למשוך כספים מהחשבון? הלא אלה כספים של חברה שאינני חלק ממנה? מקווה שהבהרתי עצמי. תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 15/03/2011 13:01

          שלום רב, הבנק אינו רשאי לקבוע מי יהיו בעלי זכויות החתימה בחשבון חברה, ואין לו כל זכות שלא לשחררך מהחברה. המציאו לבנק פרוטוקול ואישור עו"ד בדבר שינוי זכויות החתימה, ודאגי לקבל חותמת "נתקבל" על המסמכים שתעבירי כאמור. לענין הערבות, לעומת זאת, הבנק רשאי שלא לשחררך עד אשר יקבל בטחון חלופי. ככל שאין לך זכויות בחברה, עפ"י ההסכם שעשיתם, כל פעולה שתעשי בשם החברה הינה דבר פסול ואסור. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות