בנקאות - עיקול בחשבון נאמנות

  • נאמנות
    עצמאי | 22/02/2011 12:48

    שלום רב, האם הכספים בחשבון נאמנות שנפתח ע"י עו"ד לטות לקוחו, מוגנים מעיקולים שעלולים לבוא בגלל חובות של אותו הלקוח? אני לפני מכירת נכס מקרקעין יקר יחסית ומתעתד לקבל תמורה לא מבוטלת. יחד עם זה אני עצמאי ובתקופה ירודה. אך אינני פושט רגל ואין לי נושים. אם אשים את כספי המכירה של המקרקעין בנאמנות אצל עו"ד, האם הם יהיו מוגנים בעתיד מנושים פוטנציאליים? האם העו"ד עלול לסכן את עצמו? או שהוא מנוע מסיבה כלשהי לפתוח לי חשבון נאמנות בשל חששותי ?

    • בנקאות - עיקול בחשבון נאמנות
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/02/2011 19:14

      שלום רב, ככל שמדובר בחשבון נאמנות כללי - העיקול לא יבוצע ככל שמדובר בחשבון נאמנות ספציפי עבורך, בו אתה רשום כמוטב, ניתן לעקל. עוה"ד לא מסתבך, אך כאמור קיים סיכון לעיקול הכספים. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • עו"ד זילברפלד תודה, והבהרה קטנה
        עצמאי | 22/02/2011 20:52

        אם אני ארשם כנהנה, לפי הבנתי את דבריך אני חשוף לעיקול בעתיד. אז מה זה אם כן חשבון נאמנות כללי? והאם לעו"ד אין מניעה אתית שיכולה לגרום לו להתנגד לבקשתי? תודה מראש

        • המשך תשובה - חשבון נאמנות כללי
          עו"ד אבי זילברפלד | 23/02/2011 14:35

          שלום רב, בחשבון נאמנות כללי, הכסף שבחשבון שייך למוטבים רבים, ואינך רשום כמוטב. לכן עיקול בבנק בחשבון נאמנות כללי לא יתפוב. עם זאת דע, כי יש הקבלות בניהול חשבון נאמנות כללי: 1. המקסימום שניתן לצבור בו זה 300,000 ש"ח. 2. לא ניתן לעשות בו פעולת משיכה/הפקדה של יותר מ- 100,000 ש"ח ביום. לעוה"ד יכולה להיות בעיה אתית רק אם תחושתו תהא שהוא פועל בניגוד לחוק. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • חשבון נאמנות
            שמוליק | 30/05/2019 12:32

            ואם כנגד העו"ד קיים לדוגמא תיק הוצל"פ בו הוא חייב כספים? האם ניתן לעקל את חשבון הנאמנות? האם חשבון הנאמנות רשום על שמו של העו"ד ככל חשבון רגיל? ואם מגיע שטר למוטב בלבד של הלקוח האם ניתן להפקידו בחשבון הנאמנות?