בנקאות - האם מותר לבנק לסרב להנפיק כספומט לפושט רגל

  • כספומט ופשיטת רגל
    אילן | 22/02/2011 12:38

    שלום רב. יש לי חשבון בבנלאומי ואני מוכרז כפושט רגל 3 שנים. אני משלם כל חודש את ה 200 שקלים לבית משפט מחוזי ומוגן בפני כל תביעה או עיקול. יש ברשותי החלטת אבי זמיר מהמחוזי בתל אביב שלא ניתן לעקל חשבון זה. שאלתי פשוטה. מדוע הבנק מסרב להנפיק לי כספומט למשיכת כספים? יש לי הכנסה קבועה של 5200 קצבת נכות ומשכורת של 4000 שקל קבוע מדי חודש. הבנק טוען שבגלל שאני פושט רגל אסור לי להחזיק בכספומט. ישל לציין שכספומט איננו כרטיס אשראי, שכן כרטיס אשראי ודאי שאסור לי להחזיק. בגלל שאין לי כספומט אני נאלץ למשוך כל פעם במזומן ומשלם עמלות גבוהות יותר, אילו הייתי מושך מהכספומט. כמו כן, בימי שישי שבת חס וחלילה במקרה חירום אינני יכול למשוך כסף כי הסניף סגור! האם באמת הבנק מסרה להנפיק לי כספומט מכח חוק פשיטת רגל? הרי יש לי כספים בחשבון וכשאין אז גם מן הסתם הכספומט לא יתן לי למשוך. להזכיר, כספומט איננו כרטיס אשראי. בכבוד רב, אילן.

    • בנקאות - האם מותר לבנק לסרב להנפיק כספומט לפושט רגל
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/02/2011 19:16

      שלום רב, אכן, בהיותך פושט רגל, הבנק חייב לקבל אישור בית המשפט לשם הנפקת כרטיס זה. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות